A mi felelősségünk

 

A mi felelősségünk

 

Szeretünk szórakoztatni. Örülünk, ha a nézők a Viasat csatornáit választják kikapcsolódásként, hogy egy időre elfelejtsék mindennapi teendőiket. Biztosak lehetnek benne, hogy miközben arról gondoskodunk, hogy a nézők felhőtlenül szórakozzanak, mindig szem előtt tartjuk műsorszolgáltatóként vállalt felelősségünket is. Bár a televízió-nézés szórakoztató elfoglaltság, a műsorszolgáltatás komoly feladat, és mi tisztában vagyunk az ebből adódó kivételes kötelezettségünkkel.

 

A felelősségvállalás első és legnyilvánvalóbb módja az, hogy minden vonatkozó törvényt és szabályozást betartunk. Ez bármely területre kiterjed, az általunk sugárzott tartalomtól a műsorszponzoráción át a hirdetésekre egyaránt.

 

Modern Responsibility

 

A VIASAT3 és a VIASAT6 egy nagy, nemzetközi műsorszolgáltató csoport, a Modern Times Group (MTG) tagja. A Modern Responsibility az MTG által használt elnevezés, ami egy fenntartható vállalat irányítását takarja, és négy összetevőből áll: vállalati felelősségvállalás, műsorszolgáltatói és marketing felelősségvállalás, munkavállalói felelősségvállalás, illetve társadalmi felelősségvállalás. Amennyiben több információt szeretne megtudni a témában, kérjük, olvassa el Modern Responsibility beszámolónkat, vagy keresse fel honlapunkat.

 

MTG United for Peace – jótékonysági labdarúgó torna

 

Az MTG Világbéke Kupát a Viasat Hungária anyacége, a Modern Times Group hozta létre együttműködésben a Nobel Béke Központtal és a Norvég Vöröskereszttel, azzal a céllal, hogy különböző nemzetiségű, származású, vallású és kultúrájú gyermeknek segítsen megérteni a béke, a tisztelet, a tolerancia és a kulturális sokszínűség fontosságát. A futball, mint sport lehetőséget ad, hogy a különböző környezetből érkező fiatalok akár egymás nyelvének megértése nélkül is megtanulják megadni játékostársaiknak a tiszteletet, és a szabályok betartásával, igazi odaadással és lelkesedéssel valódi csapatjátékossá válhassanak. A kezdeményezés lényege, hogy minden résztvevő MTG ország, így Magyarország is, nyolc tizenegy fős csapat részvételével helyi tornát rendezzen, majd a győztes játékosok az Oslóban rendezett döntőn összemérhessék az erejüket a többi ország legjobbjaival. A csapatokat 12-14 éves általános iskolások alkothatják, akik az adott ország elmaradott, hátrányos helyzetű kistérségeiből pályázhatnak a részvételre.

 

MikulásGyár

 

A Viasat évek óta büszke támogatója a MikulásGyárnak. A jótékonysági rendezvényre immáron nyolc éve elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, játékokat, édességet várnak adományként a szervezők. A csatorna elsősorban a műsoridejében sugárzott reklámokkal igyekszik felhívni nézői figyelmét a kezdeményezés fontosságára. Emellett minden évben házon belüli gyűjtést is szervez a dolgozói körében, a felajánlásokat pedig együtt juttatják el a MikulásGyárba. Tavaly a VIASAT3-on látható ÁlomÉpítők című produkció készítői és műsorvezetői is közreműködtek a gyűjtésben.

 

WWF Föld Órája

 

A Föld órája a WWF által létrehozott, minden év márciusának utolsó szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik az embereket, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni fellépés szükségességére. A Viasat évről évre reklámszpotokkal emlékezteti a nézőit a Föld órája előtti hetekben a kezdeményezésre.