A legjobb Scully&Mulder pillanatok

scullymulder

A két ufóvadász tényleg páratlan páros!

A kultsorozat évadai alatt Fox Mulder és Dana Scully számtalan élteveszélyes, elképesztő, szívmelengető vagy épp könnyfakasztó helyzetben álltak egymás mellett - ezek közül szeretnénk most felidézni a legemlékezetesebbeket.

Amikor Scully lelőtte Muldert (2. évad, 25. rész)

Mulder vizét LSD-hez hasonló hallucinogén anyaggal fertőzték meg, ennek köszönhetően csaknem lelövi az apja gyilkosát. Scully rájön, hogy a férfi meghúzza a ravaszt, akkor őt fogják vádolni azzal, hogy megölte az apját. Így inkább vállon lövi, beköti a sebét, elkábítja, és elmenekül vele. Muldernek persze leesik, hogy az egészet miatta csinálta, és megköszöni neki. 

Amikor Mulder képtelen volt lelőni Scully-t (3. évad, 17.rész)

Egy férfi, aki képes irányítani mások elméjét, orosz rulettezésbe rángatta a párost. Mulder simán maga ellen fordította a fegyvert, viszont amikor Scully-t kellene célba vennie, visszakozik, és képes ellenállni annyi ideig, hogy a nő megnyomja a tűzriasztót, és kizökkentse a hipnózisból. 

A kórházi ölelés (4. évad, 14. rész)

Ebben a részben szembesültünk először azzal, hogy Scully nemcsak hogy rákos, de a betegségére nem is igazán létezik semmiféle kezelés - éppen ezért úgy dönt, hogy visszatér dolgozni, részben azért, mert úgy gondolja, hogy ez a legjobb esélye arra, hogy valamiféle gyógymódot találjon.

Mulder felkéri Scully-t táncolni (5. évad, 5. rész)

Ebben az epizódban a két nyomozó egy modern Frankeinsteint üldöz, aki hatalmas Cher-rajongó. Mielőtt letartóztatják, elkísérik egy koncertre, ahol Mulder táncra kéri Scully-t. Ezt a részt egyébként fekete-fehérben vették fel. 

Mikor Mulder azt mondta Scully-nak: szeretlek (6. évad, 3. rész)

Mulder egy kórházi ágyon ébred, teletömve fájdalomcsillapítókkal, és ekkor mondja Scully-nak, hogy szereti. Ez az egyetlen alkalom, hogy ilyesmi elhangzott kettejük között. Scully válasza csak egy sóhaj volt - de biztosan csak azért, mert már úgyis tudta.