A legnehezebb kihívás egyeseknek libafosra sikerült

idesuss_s01e07_hajos_dusanka

Szabi halál nyugodt, hisz csak zsűriznie kell, de azért szívesen belőné a séróját a tükröződő mirror cake-eken. De ez itt nem a Beauty Percek Szabadfy Szabolccsal, hanem az Ide süss!, szóval miről is van szó? Mi az a mirror cake?

Mik lehetnek a buktatók? Röviden: minden. De kezdjük ott, hogy annak a máznak csillognia kell, illetve szép egyenletesen, és nem mellesleg megfelelő hőfokon is kell rákerülnie a tortára. Aztán a torta egyik rétegét képező málnás licsi is komoly bosszúságot okozhat, ha nem megfelelő időben adják hozzá a zselatint. Persze a fehércsokimousse-on is el lehet csúszni. Plusz azért a marcipános piskóta sem egyszerű. Amint az a videóban is látszik, ez az a feladat, amitől mindenki rendesen becsokizik. És nem csak úgy... Dusánka nem adja magát könnyen a mirror cake-nek, rendesen megküzd vele.

Miután mindenki válogatott módszerekkel sikeresen megszívatja magát a mirror cake-kel, levezetésként egy lazább pohárdesszertet kell csak készíteniük. Egy ilyennel a végtelenségig el lehet bíbelődni, csakhogy most 60 perc van arra, hogy egy tetszőleges pohárban valami remek ízvilágú, de 3 különböző textúra kerüljön. Dusánka mintha zöldbab pürét készítene a desszert kinézete alapján, de pisztáciás jocandét csinál, amihez még némi kókuszzselé és maracuja krém is érkezik. Csak ilyen, minden háztartásban megtalálható dolgok, tetszik tudni. Ildikó áfonyás trifle-je mandulás kekszréteggel, mascarpone krémmel és igen dekoratív csoki négyzetekkel támad. A versenyzők a 7. napon már jöhetnek itt akármilyen elképesztő dolgokkal, a Szigorú pék, Szabi már azzal is lekenyerezhető, ha egy desszertből kiérzi az alkohol ízét. Ez is egy értékelési szempont, ami nagy segítség lehet az ilyen szépen sikerült pohárdesszerteknél.

Gergő tápiókapudingot készít. De mivel ez túl egyszerű, és egy sima otthoni vacsora desszertjeként is elvérezne, nemhogy az Ország Nagy Cukrászversenyén, így még karamellizált ananászokat rejt a desszertbe, amit pisztáciamorzsával szór meg, majd a tovább gondolt tálalás non plus ultrájával áll elő, hogy az egészet egy-egy félbevágott kókuszdióban prezentálja. Már csak fűszoknyás lányok és halk ukulelézés hiányzik a desszert mellől, amivel meg is nyeri az egész napot. Orsinak viszont itt ér véget az Ide süss!.

Ha lemaradtál az adásról, a VIASAT PLAY-en itt és most meg is nézheted!