Feleségek luxuskivitelben 1x05: A csupasz denevér a luxusfeleség ellen

trhws01e05_rita_kalman

Minden jónak, még a törökországi csajos bulinak is vége szakad egyszer. A luxusfeleségek már a saját, Bogiéhoz képest simán lepusztultnak nevezhető, szerény, visszafogott kis hajlékukban vannak. És jönnek is a bajok. Viviből végre kitör a hárpia az esküvőszervező nőnél, amikor a saját anyja akarja megmondani, hogy mi fog neki jól állni. Ritának is családi- és ruha problémái támadnak, de jön Bogi és Babett, akik felváltva kapnak sikítófrászt Kálmántól, a kopasz szfinxtől. Végül Dalma is becsatlakozok a szarkavarásba, amikor a csajos vacsira meghív egy asztrológust. De menjünk szépen sorjában.

Vivi és Fecsó házasságkötésének nagy napja már egyre közelebb van. Nem tudni mennyire liheg a nyakukban a határidő, de a luxusfeleség már elkezdett asztali dekorációkat és a tortára való marcipán bábukat nézni. A kedves mama is ott van vele, hogy segítsen, de persze inkább csak beleszól mindenbe. Haló, ez az én esküvőm, nem pedig egy nagy közösségi telefon, hogy bele kellene beszélni, úgyhogy az lenne a legjobb, ha mostantól mindenki csak evésre használná a kis száját, és csak némán nézegetnének itt, mint valami múzeumban! - teszi helyre anyját Vivi, aki itt már belátja, hogy nem volt egy 25 millió dolláros ötlet elhívni a rokonokat esküvői dekorációkat bámulni.

Mindeközben Rita rácsodálkozik a kis 60 négyzetméteres lakásához felvezető lépcsőjére gondosan kihelyezett virágszirmokra, illetve a lakás ajtaja elé rakott csokornyi fehér rózsára. Ez a János aztán tudja mi kell a nőnek, így Rita egy másodpercig nem gondolkozik azon hogy elmenjen-e vele randizni. Csak azt nem tudja, hogy mit vegyen fel. Gyorsan el is megy a lányával shoppingolni, mert amaznak is nagyon fontos találkozója lesz, és köztudott, hogy fontos összeröffenésekre nem megyünk ezer éves göncökben, csakis a mosatlan, a boltban akár több tucat, de persze kifinomult és gazdag ember balzsamos testére felpróbált/rátapadt ruhákban lehet megjelenni. Rita vesz is egy garnitúrával, mert nem tud dönteni, de majd Babett és Bogi átmegy hozzá és közösen kiválasztják a szettet. Amint Bogi felépül a sokkból és az instant kialakult klausztrofóbiától, amit Rita 60 négyzetméteres, gardrób szekrénynek is kicsi lakása okozott, illetve Babett nem kap áttétes agybajt a kopasz űrlénymacska látványától, azt is megbeszélik Ritával, hogy Jánosnak az legyen az első feladata, hogy vesz négy lakást a négy lányának, majd ha az megvan, akkor pedig lehet beszélni az asszony, azaz Rita sorsáról is, aki szintén megérdemel egy kacsalábon forgó gyémántpalotát.

Közben Dalma megtudja Bogitól, hogy Vivi is nemzetközi vizekre akar evezni, de nem a balatoni luxusladikkal, amit Fecsó vesz neki, hanem üzletileg, a maga kis gyerekruha kollekciójával. Ez fáj Dalmának, hisz ő is pont ebben utazik, és nem érzi fairnek, hogy barátnőként egymást kell így fúrkálniuk. Ezt gyorsan meg is beszélik egy közös fotózáson, ahol a gyerekekre aggatott ruhák kapják a főszerepet. Vivi nem érti, hogy mit kell ezen pattogni, ez csak üzlet, a piac, pláne a nemzetközi csak elbír két ilyen szereplőt, mint ők, nem?

Az esti csajos vacsin is kicsit ez a téma, mert Babett is beszáll duzzogva a buliba, hogy azért jól esett volna, ha őt is meghívják a kislányával erre az anya-lánya fotózásra. Babett, kapj a fejedhez, hát mi nem hétéves gyerekre tervezünk ruhákat, vagy azt akarod, hogy köldökvillantós topban pózoljon a gyereked? - teszik fel a kérdést Dalmáék. Aztán Rita boldogságán megy a szájtépés, de a csapatot összekovácsoló közös gyűlölködés nem tart sokáig, mert Dalma meglepetés vendége is megérkezik. Az asztrológus, aki laptopból jósol, megmondja mindenkinek a magáét, hogy Vivinek nem kellene megváltoztatnia Fecsót, hogy Dalmának az érzelmi vonalra gyúrva kellene erősítenie, sőt, nemzetközileg is nyomnia kellene a cégét - milyen meglepő -, hogy Babett már 3-4 éve is ramatyul állt karrier és magánéletileg egyaránt, valamint Boginak valami gyerekkori becsípődés miatt vannak fenntartásai a gyerekvállalással. Abban mindenki egyet ért, hogy a laptopos mágusnőt kár volt elhívni, bár azért megérte, hogy Vivinek egy független személy is megmondta végre, hogy Fecsó lelki kasztrálásának nem lesz jó vége. Na, nem mintha ezt Vivit különösebben meghatná, hisz akár az atyaúristen is küldözgethetné a jeleket, őt az sem izgatná fel.

Rita randija viszont hibátlan, mert a Gourmet étteremben hamburgert rendelő János megígérte, hogy rajta van az ügyön, hogy nagyobb lakásba költözhessenek a lányokkal. Illetve annak is örül, bár nehezen tudja dekódolni, hogy megint megkérheti Rita kezét, tehát megint lehet rongyrázós esküvőt tartani. Rita leadja a helyzetjelentést a csajoknak, ahol megint négy a kettő ellen nekiesnek, hogy minek egy szerencsejátékfüggőnek újabb esélyt adni, amikor egyszer már cserben hagyta őket. És itt derül ki, hogy Bogi apja alkoholista volt, és neki aztán nagyon sanyarú gyerekkora volt, mert ő volt a férfi a családban. Szomorú történet, de ennek túl sok köze nincs ahhoz, hogy Rita szereti Jánost, még akkor is, ha elkaszinózta a vagyonukat.

És akkor arról még nem is volt szó, hogy Babett és Bogi pont ugyanarra a filmre mennek el castingra, mert ez a katasztrófa a következő részben eszkalálódik csak igazán. 

Feleségek luxuskivitelben hétfő este 21:00-kor a Viasat3-on!

Reklám