Flúgos Futam: Pasik vs. csajok a volán mögött

autos-infograf1

Akkor most kik is a jobb sofőrök?

A Flúgos Futamban a párosok győzelmének érdekében fontos, hogy igazán rátermett illető üljön annak a kocsinak a volánja mögött, amibe össze vannak zárva: de vajon a nők, vagy a férfiak a jobb sofőrök?

Az, hogy valaki jól vezet, nem csak az ügyességről és a sebességről szól, hanem arról is, hogy a lehető legtöbbször kerüljön a rendőrség látókörébe - azaz nem árt betartani a KRESZ-t és a sebességhatárokat. Talán senki sem lepődik meg azon, hogy a férfiakat kétszer olyan gyakran kapják gyorshajtáson, mint a nőket. Egy brit felmérés szerint előzésnél is hasonlóak az arányok: kétszer annyi pasi előz úgy, hogy valójában nem látja, mi történik a szembesávban, mint amennyi hölgy.

NÉZD VISSZA A FLÚGOS FUTAM ELSŐ EPIZÓDJÁT A VIASAT PLAYEN!

Van azonban olyasmi, amiben a gyengébb és az erősebb nem között szinte alig van különbség: tízből öt férfi, és tízből négy nő ült már úgy autóba, hogy öt óránál kevesebbet aludt az előző éjszaka.A nők ugyanakkor hajlamosak ritkábban ellenőrizni az autójuk alkatrészeit a szükségesnél: míg a férfiak 26 százaléka rendszeresen csekkolja az indexet és a lámpákat, a nőknél ez az arány mindössze 12 százalék. A kerekek állapotának rendszeres tesztelésére a nőknek mindössze 10 százaléka fordít gondot, míg a férfiak 32 százalékánál ez teljesen alap.

A pasik viszont úgy tűnik, hogy szeretnek a volán mögött falatozni: minden hatodik közülük legalább hetente egyszer eszik vezetés közben, a nők közül viszont csak minden tizenkettedik, legalábbis ez derül ki egy amerikai kutatásból. És még egy dolog van, amit a férfiak nagyon gyakran csinálnak az autóban: 53 százalékuk kormányzott már a térdével menet közben.
Persze nem kell feltétlenül nemek csatáját csinálni az autóvezetésből, hiszen a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. Ennek ellenére egy felmérés szerint a rendszeresen kocsival közlekedők 21 százaléka evett már olyasmit vezetés közben, amihez kanál, vagy villa kellett, 23 százalékuk pedig vezetett már kutyával az ölében.

(Forrás: www.out-law.com, www.greenflag.com, www.brake.org.uk, www.telenav.com)