Ha szeretsz sütni, ezeket a trükköket imádni fogod
1/16
Ki nem szeretné azokat a praktikákat, amik megkönnyítik az életét? Ahogy azt a VIASAT 3 nagy cukrászversenyében, az Ide süss!-ben is láthattuk, sokszor a legrutinosabb konyhatündéreknek is jól jön egy-két segítő tipp. Összegyűjtöttük ezért a legötletesebb megoldásokat, amiket te is hasznosíthatsz, ha sütni támad kedved. Bár előfordulhat, hogy van köztük ismerős, de azért biztos tudunk meglepetést okozni még a legrutinosabbaknak is. (Shutterstock)
2/16
Ha nem akarod, hogy a robotgép szanaszét spricceljen mindent, lyukassz ki egy papírtányért a keverő karok szélességében, és ezeken keresztül dugd át a keverőket, mielőtt csatlakoztatnád a géphez, így a papírtányér a keverőedényed tetejére fog illeszkedni, és nem engedi, hogy bármi távozzon belőle. Egy kiszuperált vékony nejlonzacskóval is működik a dolog. (Shutterstock)
3/16
Nincs otthon porcukrod? Tegyél normál cukrot a konyhai robotgépbe, és aprítsd pár percig. Máris kész a porcukor. (Shutterstock)
4/16
Ha nem szeretnéd, hogy kiszáradjon a tortád, mielőtt feldíszítenéd, tegyél a tetejére egy szelet kenyeret. (Shutterstock)
5/16
Lazább lesz a tejszínhabod, ha hideg edényben vered fel. (Shutterstock)
6/16
Ha pedig nem akarsz a kelleténél többet bajlódni a tészta gyúrásával, a vajat vágd fel kis kockákra. (Shutterstock)
7/16
Olajspriccelővel nagyon egyszerűen „ki tudod kenni” a sütőformákat. Ha pedig mindezt a mosogatógépbe állítva csinálod, nem lesz az egész konyha tiszta olaj. (Shutterstock)
8/16
Tudtad, hogy az odaégett pirítósról, vagy a kicsit odakozmált sütikről is legegyszerűbben sajtreszelővel tudod eltávolítani az égett réteget? (Shutterstock)
9/16
A kekszek tovább maradnak puhák, ha tároláshoz egy szelet almát is teszel melléjük. (Shutterstock)
10/16
Ha kiszáradt a barna cukrod, öntsd egy tálkába, helyezz a tetejére egy nedves papírtörlőt, és tedd be a mikróba 20 másodpercre. (Shutterstock)
11/16
Ha véletlenül beesik egy darab tojáshéj a tojásfehérjébe, felejtsd el a kanalat! Kézzel sokkal gyorsabban ki tudod szedni. (Shutterstock)
12/16
Szeretnéd tudni, hogy jó –e még a tojás, amit használni akarsz? Tedd egy pohár vízbe! A friss tojás vízszintesen fekszik a vízben, mint a kép baloldalán, míg a régi (nagy valószínűséggel romlott) tojás függőlegesen áll. (Shutterstock)
13/16
Ha vízszintesen szeretnéd elvágni a piskótát, használj cérnát! (Shutterstock)
14/16
Gyorsabban megkel a tészta, ha fűtőtestre vagy a radiátor elé teszed. (Shutterstock)
15/16
Ha nincs időd vagy kedved a cupcake krémes díszítésére, egyszerűen halmozz gyümölcsöket a muffin tetejére, vagy szórd be porcukorral a tetejét. Ha egy darab csipkét helyezel rá, és úgy szórod meg porcukorral, gyönyörű lesz a végeredmény. (Shutterstock)
16/16
Ha nem akarod, hogy a viasz ráfolyjon a szülinapi tortára, szúrd a gyertyát egy darab gyümölcsbe. Így gyümölccsel együtt el tudod majd távolítani. (Shutterstock)
1/16
Ki nem szeretné azokat a praktikákat, amik megkönnyítik az életét? Ahogy azt a VIASAT 3 nagy cukrászversenyében, az Ide süss!-ben is láthattuk, sokszor a legrutinosabb konyhatündéreknek is jól jön egy-két segítő tipp. Összegyűjtöttük ezért a legötletesebb megoldásokat, amiket te is hasznosíthatsz, ha sütni támad kedved. Bár előfordulhat, hogy van köztük ismerős, de azért biztos tudunk meglepetést okozni még a legrutinosabbaknak is. (Shutterstock)
2/16
Ha nem akarod, hogy a robotgép szanaszét spricceljen mindent, lyukassz ki egy papírtányért a keverő karok szélességében, és ezeken keresztül dugd át a keverőket, mielőtt csatlakoztatnád a géphez, így a papírtányér a keverőedényed tetejére fog illeszkedni, és nem engedi, hogy bármi távozzon belőle. Egy kiszuperált vékony nejlonzacskóval is működik a dolog. (Shutterstock)
3/16
Nincs otthon porcukrod? Tegyél normál cukrot a konyhai robotgépbe, és aprítsd pár percig. Máris kész a porcukor. (Shutterstock)
4/16
Ha nem szeretnéd, hogy kiszáradjon a tortád, mielőtt feldíszítenéd, tegyél a tetejére egy szelet kenyeret. (Shutterstock)
5/16
Lazább lesz a tejszínhabod, ha hideg edényben vered fel. (Shutterstock)
6/16
Ha pedig nem akarsz a kelleténél többet bajlódni a tészta gyúrásával, a vajat vágd fel kis kockákra. (Shutterstock)
7/16
Olajspriccelővel nagyon egyszerűen „ki tudod kenni” a sütőformákat. Ha pedig mindezt a mosogatógépbe állítva csinálod, nem lesz az egész konyha tiszta olaj. (Shutterstock)
8/16
Tudtad, hogy az odaégett pirítósról, vagy a kicsit odakozmált sütikről is legegyszerűbben sajtreszelővel tudod eltávolítani az égett réteget? (Shutterstock)
9/16
A kekszek tovább maradnak puhák, ha tároláshoz egy szelet almát is teszel melléjük. (Shutterstock)
10/16
Ha kiszáradt a barna cukrod, öntsd egy tálkába, helyezz a tetejére egy nedves papírtörlőt, és tedd be a mikróba 20 másodpercre. (Shutterstock)
11/16
Ha véletlenül beesik egy darab tojáshéj a tojásfehérjébe, felejtsd el a kanalat! Kézzel sokkal gyorsabban ki tudod szedni. (Shutterstock)
12/16
Szeretnéd tudni, hogy jó –e még a tojás, amit használni akarsz? Tedd egy pohár vízbe! A friss tojás vízszintesen fekszik a vízben, mint a kép baloldalán, míg a régi (nagy valószínűséggel romlott) tojás függőlegesen áll. (Shutterstock)
13/16
Ha vízszintesen szeretnéd elvágni a piskótát, használj cérnát! (Shutterstock)
14/16
Gyorsabban megkel a tészta, ha fűtőtestre vagy a radiátor elé teszed. (Shutterstock)
15/16
Ha nincs időd vagy kedved a cupcake krémes díszítésére, egyszerűen halmozz gyümölcsöket a muffin tetejére, vagy szórd be porcukorral a tetejét. Ha egy darab csipkét helyezel rá, és úgy szórod meg porcukorral, gyönyörű lesz a végeredmény. (Shutterstock)
16/16
Ha nem akarod, hogy a viasz ráfolyjon a szülinapi tortára, szúrd a gyertyát egy darab gyümölcsbe. Így gyümölccsel együtt el tudod majd távolítani. (Shutterstock)