A világ legdrágább édességei
1/11
Szereted az édességeket, érdekel a cukrászat? Akkor valószínűleg nézed hétköznap esténként 20:00-tól a Viasat3-on az Ide Süss!-t, az ország cukrászversenyét. Akkor viszont már azt is vágod, hogy egészen különleges alapanyagokból -mint pl. a hal– is lehet szuper édességeket készíteni. És azt tudtad, hogy a világ egyik legdrágább desszertjében tahiti kaviárkrém van? Nézd meg velünk azokat az édességeket, amikért egyesek képesek akár kisebb vagyonokat is fizetni, le fog esni az állad!(Shutterstock)
Semifreddo, aszalt szilva és szarvasgomba aranylevéllel -500 dollár
2/11
A manhattani Waldorf Astoria hotelben eredetileg csak zártkörű partikon szolgálták fel az aranyozott levéllel készült Semifreddót. A hideg hab mellé aranyleveleket, aszalt szilvát és vaníliás szarvasgombás habot tálaltak. Az 500 dolláros desszert annyira népszerű volt, hogy étlapról is lehetett rendelni. Kíváncsiak vagyunk a Waldorf felújítása után is rajta lesz-e az étlapon. (Shutterstock)
Chocolate Variations, nem semmi -640 dollár
3/11
A bangkoki Chocolate Variation desszertet, a Lebua Hotel olasz éttermében szolgálják fel. 640 dollárba kerül, amiért egy pezsgőalapú sorbet-t kapunk. Ezt persze a drága pezsgő mellett feldobják egy kis arannyal bevonatú levéllel, 4 evőkanálnyi creme brulée Perigord szarvasgombával, egy kis epres csokoládé mousse, illetve egy szelet csokoládétorta kerülnek. A desszerthez jár egy pohárnyi a nagyon ritka és nagyon drága Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7 italból. (Shutterstock)
Cupcake, Decadence D’or -750 dollár
4/11
Las Vegasban minden nagyobb, fényesebb és drágább. Nem véletlen, hogy édességekből is találhatsz itt igazán dekadenst. A Palazzo Hotel Sweet Surrender üzletében veheted meg a Decadence D’or nevű csodát. A venezuelai csokoládé, a tahiti vaníliás kaviár krém és a 100 éves konyak magáért beszél. Biztos, ami biztos ehető arany mázzal tálalják 750 dollárért. (Sweet Surrender)
Noka édesség - 850 dollár
5/11
A Noka csokoládéi a legkiválóbb alapanyagokról és a kézműves termékek csúcsáról szólnak. Nem csoda, ha elkérik az árát. Az Ecuadorból és Venezuelából is származó minőségi kakaó mellett persze ki kell fizetni az exkluzív designt is. 850 dollárért ez mind a tiéd lehet. (Pinterest)
Az Arany főnix -1000 dollár
6/11
Egy cupcake, ami aranyat ér! A Dubai Mall bevásárlóközpont Bloomsbury’s Cupcake üzletében lehet vásárolni, ha van nálad legalább 1000 dollár. Ezt a különleges édességet a bevásárlóközpont megnyitójára tervezték. A süti ehető aranypapírral van bevonva. A magas árhoz emellett hozzájárulnak a szuper minőségi alapanyagok: a Doves organikus liszt, a Rachel organikus vaj, az Amedie Porcelena csokoládé és az ugandai arany vanília. (Bloomsbury’s)
Macarons Haute Couture, ahol konzultálnak a makaron felett- 7400 dollár
7/11
Ha már nagyon drága makaront eszel, akkor legalább legyen beleszólásod, mi kerül bele, ugye? A párizsi Pierre Hermé Patisserie a világ egyik leghíresebb "haute patisserie" jellegű cukrászdája. Itt válogathatsz a hozzávalók közül, persze csak ha kifizeted a 7400 dolláros árat, amiben a konzultáció is benne van. (Shutterstock)
A drága kompót -14.500 dollár
8/11
Ha Sri Lankán jársz, akkor vehetsz ékköves kompótot. Nem meggyőző? Pedig a mangóból és gránátalmából készült gyümölcsös álom mellé adnak még kézzel mintázott csokoládét (egy gólyalábon ülő halászt!) és egy szép aquamarin féldrágakövet is. Persze csak ha van nálad 14.500 dollár. (Fortress Restaurant and Spa)
A világ egyik legdrágább fagyija -23.000 dollár
9/11
Ezt a desszertet a New Yorkban található Serendipity 3 nevű étterem kóstolhatod meg. A különlegessége, hogy az elkészítéséhez 28-féle kakaót használnak fel. Emellett itt is kaphatsz ehető aranyat, mert ezzel dekorálják. Ehhez a különlegességhez arany kiskanál dukál, amit a kelyhen lévő karkötővel együtt el is vihetsz, több mint 23.000 dollárért. (Sereniditipy3)
Kerek kalács laza fél millió Euroért - 600.000 dollár
10/11
A világ legdrágább panettone-ját és egy multimilliomos indiai vállalkozó rendelte meg unokaöccse esküvőjére közel 600.000 dollárért. Dario Hartvig cukrászmester készített, Carmagnola városában a Crieri di Valenza ékszerész cég segítségével. 5 kg súlyú, 22 karátos aranylemezzel borították, emellett gyémántokkal díszítették. (Sutterstock)
A millió dolláros eper - 1,4 millió dollár
11/11
A legdrágább desszertért egészen New Orleans-ig, az Arnaud-ig kell utazni. Ez a finomság hat darab, mentával díszített, marinált eperből és krémből áll 1,4 millió dollárért… Az árát a különleges 5 karátos rózsaszín gyémántgyűrű indokolja, amit vele együtt szolgálnak fel. Aggodalomra semmi ok, ha valaki leadja ezt a rendelést, akkor a következő adaghoz keresnek egy hasonlóan nagystílű ékszert. (Arnaud's Restaurant)
1/11
Szereted az édességeket, érdekel a cukrászat? Akkor valószínűleg nézed hétköznap esténként 20:00-tól a Viasat3-on az Ide Süss!-t, az ország cukrászversenyét. Akkor viszont már azt is vágod, hogy egészen különleges alapanyagokból -mint pl. a hal– is lehet szuper édességeket készíteni. És azt tudtad, hogy a világ egyik legdrágább desszertjében tahiti kaviárkrém van? Nézd meg velünk azokat az édességeket, amikért egyesek képesek akár kisebb vagyonokat is fizetni, le fog esni az állad!(Shutterstock)
Semifreddo, aszalt szilva és szarvasgomba aranylevéllel -500 dollár
2/11
A manhattani Waldorf Astoria hotelben eredetileg csak zártkörű partikon szolgálták fel az aranyozott levéllel készült Semifreddót. A hideg hab mellé aranyleveleket, aszalt szilvát és vaníliás szarvasgombás habot tálaltak. Az 500 dolláros desszert annyira népszerű volt, hogy étlapról is lehetett rendelni. Kíváncsiak vagyunk a Waldorf felújítása után is rajta lesz-e az étlapon. (Shutterstock)
Chocolate Variations, nem semmi -640 dollár
3/11
A bangkoki Chocolate Variation desszertet, a Lebua Hotel olasz éttermében szolgálják fel. 640 dollárba kerül, amiért egy pezsgőalapú sorbet-t kapunk. Ezt persze a drága pezsgő mellett feldobják egy kis arannyal bevonatú levéllel, 4 evőkanálnyi creme brulée Perigord szarvasgombával, egy kis epres csokoládé mousse, illetve egy szelet csokoládétorta kerülnek. A desszerthez jár egy pohárnyi a nagyon ritka és nagyon drága Moyet Tres Vieille Grande Champagne No. 7 italból. (Shutterstock)
Cupcake, Decadence D’or -750 dollár
4/11
Las Vegasban minden nagyobb, fényesebb és drágább. Nem véletlen, hogy édességekből is találhatsz itt igazán dekadenst. A Palazzo Hotel Sweet Surrender üzletében veheted meg a Decadence D’or nevű csodát. A venezuelai csokoládé, a tahiti vaníliás kaviár krém és a 100 éves konyak magáért beszél. Biztos, ami biztos ehető arany mázzal tálalják 750 dollárért. (Sweet Surrender)
Noka édesség - 850 dollár
5/11
A Noka csokoládéi a legkiválóbb alapanyagokról és a kézműves termékek csúcsáról szólnak. Nem csoda, ha elkérik az árát. Az Ecuadorból és Venezuelából is származó minőségi kakaó mellett persze ki kell fizetni az exkluzív designt is. 850 dollárért ez mind a tiéd lehet. (Pinterest)
Az Arany főnix -1000 dollár
6/11
Egy cupcake, ami aranyat ér! A Dubai Mall bevásárlóközpont Bloomsbury’s Cupcake üzletében lehet vásárolni, ha van nálad legalább 1000 dollár. Ezt a különleges édességet a bevásárlóközpont megnyitójára tervezték. A süti ehető aranypapírral van bevonva. A magas árhoz emellett hozzájárulnak a szuper minőségi alapanyagok: a Doves organikus liszt, a Rachel organikus vaj, az Amedie Porcelena csokoládé és az ugandai arany vanília. (Bloomsbury’s)
Macarons Haute Couture, ahol konzultálnak a makaron felett- 7400 dollár
7/11
Ha már nagyon drága makaront eszel, akkor legalább legyen beleszólásod, mi kerül bele, ugye? A párizsi Pierre Hermé Patisserie a világ egyik leghíresebb "haute patisserie" jellegű cukrászdája. Itt válogathatsz a hozzávalók közül, persze csak ha kifizeted a 7400 dolláros árat, amiben a konzultáció is benne van. (Shutterstock)
A drága kompót -14.500 dollár
8/11
Ha Sri Lankán jársz, akkor vehetsz ékköves kompótot. Nem meggyőző? Pedig a mangóból és gránátalmából készült gyümölcsös álom mellé adnak még kézzel mintázott csokoládét (egy gólyalábon ülő halászt!) és egy szép aquamarin féldrágakövet is. Persze csak ha van nálad 14.500 dollár. (Fortress Restaurant and Spa)
A világ egyik legdrágább fagyija -23.000 dollár
9/11
Ezt a desszertet a New Yorkban található Serendipity 3 nevű étterem kóstolhatod meg. A különlegessége, hogy az elkészítéséhez 28-féle kakaót használnak fel. Emellett itt is kaphatsz ehető aranyat, mert ezzel dekorálják. Ehhez a különlegességhez arany kiskanál dukál, amit a kelyhen lévő karkötővel együtt el is vihetsz, több mint 23.000 dollárért. (Sereniditipy3)
Kerek kalács laza fél millió Euroért - 600.000 dollár
10/11
A világ legdrágább panettone-ját és egy multimilliomos indiai vállalkozó rendelte meg unokaöccse esküvőjére közel 600.000 dollárért. Dario Hartvig cukrászmester készített, Carmagnola városában a Crieri di Valenza ékszerész cég segítségével. 5 kg súlyú, 22 karátos aranylemezzel borították, emellett gyémántokkal díszítették. (Sutterstock)
A millió dolláros eper - 1,4 millió dollár
11/11
A legdrágább desszertért egészen New Orleans-ig, az Arnaud-ig kell utazni. Ez a finomság hat darab, mentával díszített, marinált eperből és krémből áll 1,4 millió dollárért… Az árát a különleges 5 karátos rózsaszín gyémántgyűrű indokolja, amit vele együtt szolgálnak fel. Aggodalomra semmi ok, ha valaki leadja ezt a rendelést, akkor a következő adaghoz keresnek egy hasonlóan nagystílű ékszert. (Arnaud's Restaurant)