Babaváró kekszek az Ide süss! versenyzőjétől
Eszter a legjobb barátnőjének készített kekszet osztja meg veletek.
Receptes sorozatunkban az Ide süss! játékosait kértük meg, hogy osszák meg veletek kedvenc receptjeiket a saját szavaikkal és hogy mikor szerettek bele az édességekbe.
2016 telén készítettem életem első kürtös kalácsait otthon...ezután pedig nem volt megállás nálam sütés terén, szenvedéllyé vált :)
Az édességet, amit megosztok veletek, az egyik legjobb barátnőm babaváró bulijára készítettem. Ennek variációja a Márton napi liba kekszem, amit a gyerekeknek meglepetésből készítettem az óvodába. Szerintem nagyon édik lettek, ezt a sütit élmény volt megsütni. A recept ugyanaz.
A recept:
• 227g vaj
• 175g porcukor
• 1 tojás
• bármilyen ízesítő
• pici só
• 1 ek sütőpor
• 415 g liszt
Díszítés:
Fehér nyújtható fondant, vagy marcipán (nehezebben kezelhető egy kicsit, dekorgyöngy és dekortoll
Az elkészítés: A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd a tojást és az ízesítőket, én lime és citromhéját, illetve kevés levét hozzáadva ízesítettem. Ez a két gyümölcs az erős savasságával jól ellensúlyozza a majd 20 dkg porcukor édességét. Ezután a sütőport, lisztet, sót összekeverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a vajas keverékhez.
Ha a tésztánk szépen összeállt, kinyújtjuk 5-6-7 mm vastagra egy deszkán és kiszúrjuk amilyen formára csak szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon, alul-felül sütés funkción 8 perc alatt kisütjük. Már akkor jó, mikor még szép fehér, ezért legyetek nagyon figyelmesek, mikor bent van a sütőben!