Ez a tökéletes házipizza receptje!

szabipek-pizzarecept1600

Szabadfi Szabolcs ismételten bebizonyította, hogy a világ legjobb pizzasütőinek versenyén nem csak az olaszoknak van keresnivalójuk.





A Panificio il Basilico pékség alapítója a pármai világbajnokságra álmodta meg gluténmentes pizzáját, ami egy szorosan dobogóközeli 4. helyezést hozott a számára.

Szabi, a pék – ahogy itthon emlegetik – neve mára egybeforrt a minőségi kézműves pékárukkal, utóbb az Ide süss! című sütis műsorral, na és persze az első osztályú pizzával. Ha mégsem tudnád, hogy mivel keresi a kenyerét (ami nála szó szerint értendő), elsősorban arról ismerik, hogy üzleteiben csakis a legkiválóbb alapanyagokkal dolgozik, nem sajnálja az időt a kísérletezésre, a nemzetközi versenyeken pedig olyan váratlan kulináris csavarokkal áll elő, hogy azok láttán még a sokat látott olasz mesterek is elismerően csettintenek. Szabolcsot a pármai világbajnokságon elért eredménye kapcsán faggatta ki a Dívány a sikerekről, a teljes interjút és a tökéletes házipizza tészta receptjét itt olvashatod.

NÉZD MEG A VILÁG LEGFURÁBB ÉDESSÉGEIT MOST!

Panificio il Basilico / Facebook