A világ legfurább desszertjei
1/11
Ha azt hitted, hogy a VIASAT3-on futó Ide süss! versenyzői által készített disznófejes édességek után már nincs számodra új a Nap alatt, most meg fogsz lepődni. A világ legfurább édességei közül nem biztos hogy mindegyiket szívesen kipróbálnád. Vagy mégis? Mennyire vagy bevállalós? (Shutterstock)
Cendol, Malájzia
2/11
Nem, ezek nem kukacok! A Cendol egy igen népszerű desszert Délkelet-Ázsiában. Zöld zseléből készülnek bele a kis kukac-szerű csíkok, emellett van benne kókusztej, jégkása, vörösbab és pálmacukor. Bár első hallásra úgy tűnik, ezt józan ember ki nem találhatta, igazából nagyon finom, érdemes kipróbálni, ha arra jársz. (Shutterstock)
Csokis tücsök, Thaiföld
3/11
Lehet, hogy a csokiba mártott tücsök elképzelés onnan jött, hogy ha nem látod a csokirétegtől, még a végén tényleg gusztusod támad hozzá? Hát, ízlések és pofonok… Csak vállakozó kedvűeknek ajánlott. (Pinterest)
Tavuk göğsü, Törökország
4/11
A külseje alapján még nem gyanakodnál, de ha megtudod, miből készül! Ebben az édességben bizony csirke van. Méghozzá rizsliszttel, fahéjjal és édes tejjel. Olyan, mint egy édes puding… csirkével. Azért ne izgulj, nem fogsz csirkemell darabkákba harapni. A hús ugyanis nagyon apróra van darálva, és szárított por formájában kerül bele. Ha a török szultánok egyik kedvence volt, akkor lehet, hogy neked is ízlene. (Shutterstock)
Rántott Mars csokiszeletek, Skócia
5/11
Hú, ez tényleg durva. Képzeld el boltokban kapható mogyorós-karmellás csokiszeleteket ropogós bundában, olajban jól átsütve. Már a gondolatától is meghízol… (Shutterstock)
Wasabi fagyi, Japán
6/11
A szusi imádók kedvenc csípős wasabiját bizony fagyiban is használják. Érdekes elgondolás, de ha valaki szereti a csípős-édes kombinációkat, annak mindenképp érdemes kipróbálni. Azért csak óvatosan! (Shutterstock)
Folyékony nitrogén fagyi, Fülöp-szigetek
7/11
Létezik Manillában egy fagyizó, ahol kicsit újragondolták a fagyi fogalmát. Ők ugyanis a fagyit folyékony nitrogénbe mártják, ettől nagyon izgalmas lesz az egész. (Shutterstock)
Vörösbab torta, Hong Kong
8/11
Ázsiában több desszert alapanyagaként használnak vörösbabot. Így van ez Hong Kongban is, ahol a babot pépesítik, aztán lefagyasztják. Később beédesítik, a tetejét pedig különböző szórásokkal díszítik. (Shutterstock)
Picarones, Peru
9/11
A perui Picarones nagyon hasonlít egy fánkra, mégsem az. Édesburgonyából és sütőtökből készül, és egy különleges sziruppal locsolják meg. Így egy picit egészségesebb, mint a hagyományos, amerikai fánkok.
Ais Kacang, Szingapúr
10/11
Ebben az édességben is vörösbabot használnak, emellett kerül bele jégkása, kukorica, licsi és sűrített tej is. És ha még így se lenne elég édes, rádobnak egy kevés eperszirupot is. (Shutterstock)
Crème de Abacate, Brazília
11/11
Ha eddig azt hitted, avokádóból csak sós ételeket lehet készíteni, tévedtél. A brazilok egyik kedvenc desszertje ez az édes avokádóhab. Akár te is el tudnád otthon készíteni, nem kell hozzá más, csak avokádó, tejszín, cukor és limelé. (Shutterstock)
1/11
Ha azt hitted, hogy a VIASAT3-on futó Ide süss! versenyzői által készített disznófejes édességek után már nincs számodra új a Nap alatt, most meg fogsz lepődni. A világ legfurább édességei közül nem biztos hogy mindegyiket szívesen kipróbálnád. Vagy mégis? Mennyire vagy bevállalós? (Shutterstock)
Cendol, Malájzia
2/11
Nem, ezek nem kukacok! A Cendol egy igen népszerű desszert Délkelet-Ázsiában. Zöld zseléből készülnek bele a kis kukac-szerű csíkok, emellett van benne kókusztej, jégkása, vörösbab és pálmacukor. Bár első hallásra úgy tűnik, ezt józan ember ki nem találhatta, igazából nagyon finom, érdemes kipróbálni, ha arra jársz. (Shutterstock)
Csokis tücsök, Thaiföld
3/11
Lehet, hogy a csokiba mártott tücsök elképzelés onnan jött, hogy ha nem látod a csokirétegtől, még a végén tényleg gusztusod támad hozzá? Hát, ízlések és pofonok… Csak vállakozó kedvűeknek ajánlott. (Pinterest)
Tavuk göğsü, Törökország
4/11
A külseje alapján még nem gyanakodnál, de ha megtudod, miből készül! Ebben az édességben bizony csirke van. Méghozzá rizsliszttel, fahéjjal és édes tejjel. Olyan, mint egy édes puding… csirkével. Azért ne izgulj, nem fogsz csirkemell darabkákba harapni. A hús ugyanis nagyon apróra van darálva, és szárított por formájában kerül bele. Ha a török szultánok egyik kedvence volt, akkor lehet, hogy neked is ízlene. (Shutterstock)
Rántott Mars csokiszeletek, Skócia
5/11
Hú, ez tényleg durva. Képzeld el boltokban kapható mogyorós-karmellás csokiszeleteket ropogós bundában, olajban jól átsütve. Már a gondolatától is meghízol… (Shutterstock)
Wasabi fagyi, Japán
6/11
A szusi imádók kedvenc csípős wasabiját bizony fagyiban is használják. Érdekes elgondolás, de ha valaki szereti a csípős-édes kombinációkat, annak mindenképp érdemes kipróbálni. Azért csak óvatosan! (Shutterstock)
Folyékony nitrogén fagyi, Fülöp-szigetek
7/11
Létezik Manillában egy fagyizó, ahol kicsit újragondolták a fagyi fogalmát. Ők ugyanis a fagyit folyékony nitrogénbe mártják, ettől nagyon izgalmas lesz az egész. (Shutterstock)
Vörösbab torta, Hong Kong
8/11
Ázsiában több desszert alapanyagaként használnak vörösbabot. Így van ez Hong Kongban is, ahol a babot pépesítik, aztán lefagyasztják. Később beédesítik, a tetejét pedig különböző szórásokkal díszítik. (Shutterstock)
Picarones, Peru
9/11
A perui Picarones nagyon hasonlít egy fánkra, mégsem az. Édesburgonyából és sütőtökből készül, és egy különleges sziruppal locsolják meg. Így egy picit egészségesebb, mint a hagyományos, amerikai fánkok.
Ais Kacang, Szingapúr
10/11
Ebben az édességben is vörösbabot használnak, emellett kerül bele jégkása, kukorica, licsi és sűrített tej is. És ha még így se lenne elég édes, rádobnak egy kevés eperszirupot is. (Shutterstock)
Crème de Abacate, Brazília
11/11
Ha eddig azt hitted, avokádóból csak sós ételeket lehet készíteni, tévedtél. A brazilok egyik kedvenc desszertje ez az édes avokádóhab. Akár te is el tudnád otthon készíteni, nem kell hozzá más, csak avokádó, tejszín, cukor és limelé. (Shutterstock)