Így lehet besütizni 5 millió forintot

idesuss_s01e10_ildiko_agi_gergo

Az eltelt időszakban, az elmúlt 9 napban mindenkinek voltak nehézségei. A három döntősnek, Áginak, Ildikónak és Gergőnek azért meg kellett küzdenie a royal icing-szörnyekkel, az idővel, a búza lisztnél jóval aljasabb tészta alapanyagokkal és a faramuci sütési hőfokokkal. Volt szenvedés, de megérte.




Első körben 9 darab, 1 tematikára épülő, de mégis különböző mignont kellett elkészíteni 90 perc alatt. Ági extra lelkesedéssel állt neki a feladatnak. De a többieket se nyomta agyon a stressz, így jöttek is a jól ismert, kommersz csoki, puncs és citrom ízvilágú mignonok helyett a viktória piskótás málna lekvárral töltött és a cseresznye pálinkás lekvárral ízesített édességek. de volt, aki még a jól ismert kocka formát is megbontotta és háromszög illetve kör formájú mignonokat készített.

A cél közelsége, a fődíj reménye, az izgalom, de a feladat nehézsége is lehetett az oka annak, hogy itt, a döntőben hangzottak el olyan kritikák, hogy
- a porcukor még roszog, recseg a fog alatt,
- illetve a fondant, az nem ugyanaz, mint a royal icing.

A végső, mindent eldöntő feladat egy három emeletes pompa torta volt. Amíg a versenyzők elbíbelődtek a piskótával, a töltelékekkel és a díszítéssel, amire külön figyelni kellett, hogy ne legyen giccsbe hajlóan túltolt az a bizonyos pompa. Nagy verseny ide, óriási küzdés oda, az Ide süss! egy családbarát verseny, így a nagy fináléban ott szurkolhattak a hozzátartozók a sátor mellett.

Emberfeletti küzdés és ilyen lelki támogatás mellett el is készültek azok a csodás, de nem giccses, különböző ízű és látványvilágú torták. Az, hogy három óra alatt "összedobtak" egy-egy ilyen esküvői, de minimum egy 60 főre elegendő csodát, az tényleg nem kis teljesítmény. Hogy is néztek ki ezek a pompás desszertek? Így!

Nehezen, de meg kellett hozni a döntést, hogy ki legyen az Ide süss! - Az Ország Nagy Cukrászversenyének első győztese. A díjat és az 5 millió forintot az erdélyből érkezett online műsorvezető, Ági kapta, aki mindössze egy éve kezdett el hobbiból cukrászkodni.

Ha lemaradtál volna a nagy fináléról, akkor a VIASAT PLAY-en vissza tudod nézni. És ne feledd, a második évad már hétfőn elindul, új versenyzőkkel!