Ezeket a dolgokat tutira nem tudtad a Downton Abbey-ről!

downtown

Olvass tovább, mert van pár meglepetésünk!

Még ha rendszeresen nézed is a sorozatot, akkor sem biztos, hogy mindent tudsz róla, ebben biztosak vagyunk. Ha tovább olvasol, elárulunk pár meglepő dolgot: tudtad például, hogy Scully ügynök majdnem szerepelt a Downton Abbey-ben?

1. Mikor Hugh Bonneville-t megkérdezték, hogy ha valakivel szóba elegyedne egy partin, hogyan írná le neki a Downton Abbey-t, azt válaszolta: “olyan, mint a Breaking Bad, csak meth helyett teával!”


2. Gillian Anderson 2012-ben, egy interjúban mesélt arról, hogy felajánlották neki a sorozatban Cora Crawley szerepét.

3. Elizabeth McGovern és Hugh Bonneville korábban házasok voltak – persze csak a képernyőn. A BBC Freezing című sorozatában férjet és feleséget alakítottak.

4. Minden epizód forgatása több, mint 1 millió dollárba kerül. Ez többek között annak köszönhető, hogy rengeteget költenek a korhű kosztümökre, díszletekre és forgatási helyszínekre.

5. A jelmezekre ráférne már egy mosás, de ez tilos, mivel ettől kevésbé látszanának korhűnek. Hogy a színészek ne legyenek elviselhetetlenül büdösek, a ruhák hónaljában cserélhető textilfoltok vannak, amiket szerencsére rendszeresen kimosnak.


6. A Dowton Abbey minden idők legtöbb Emmy-jelöléssel rendelkező sorozata. Eddig 59 jelölést kapott, és ebből tizenkettőt sikerült is díjra váltani. És lehet ez még több is!

7. Erzsébet királynő óriási rajongója a sorozatnak, és a hibákat is mindig kiszúrja benne. Egyszer például az egyik színész jelmezén kiszúrt egy olyan kitüntetést, ami akkoriban, mikor a Dowton Abbey játszódik, még nem is létezett.