Egyszer minden elromlik

200_elso_randi_s01e17_luca_felix

Van az a mondás, hogy kétszer nem lehet ugyanazt a hibát elkövetni. Luca erre is rácáfol: megint elfelejt nemet mondani Félixnek. Elfelejt?! Mintha törölte volna az agyából, hogy felültette, becsapta, kihasználta, amikor nem őt, hanem a doktornőt vitte el a Gyémánt Mikrofon-Gálára. Bezzeg szakítás után a szerelmi bánatában pocsolya részegen kötekedő sztár rádiós csak rá támaszkodhat. Luca még mindig Steve Wonder szemüvegén keresztül látja Félixet, így nem tűnik fel neki, hogy továbbra is csak egy két lábon járó lelki szemetesláda számára, aki mellesleg jó hosszú kávét tud főzni.

Ezen próbál változtatni a szerelem doktor, aki azt javasolja a folyton panaszkodó Lucának és a saját életét nem becsülő testvérének, hogy cseréljenek helyet egy napra. Így lesz Luca az ágyba hozott reggeli "elszenvedője", de a túlbuzgó esküvőszervező ikerpár ötletbörzéjét is neki kell hallgatnia. Eközben Zita rádiózik és válogatott csodabogarakkal randizgat. Plusz grátisz Félix is rámozdul, aki ezek szerint mégis elég jól viseli, ha összetörik a szívét.

Végeredményben Luca rájön, hogy nem is annyira förtelmes a saját élete, sőt, a rinyálás helyett el is kezd változtatni bizonyos dolgokon. Mondjuk a reggeli mogyorókrémről nem mond le, elvégre vannak pasik, akik az olyan csajokat szeretik, akiken van mit fogni. Zitának viszont bejön Luca függetlensége. A pasik terén is, csak ezt még Eriknek nem részletezi annyira, ahogy azt se, hogy Félixszel a kelleténél jobban is egymásra vannak csavarodva. Mi lesz, ha Luca ezt megtudja? Mindegy, még csak kerülgetik egymást, mint kortárs festő kiállításának megnyitóján szakértőként parádéző szobafestő-mázoló Géza és Olga.

Nem úgy, mint a gyártásvezető Karesz és felesége, akik már két éve válnak. De erről a kollégák nem tudnak, azt hiszik, hogy nagy a szerelem és idilli a családmodell. Aztán a wc-ben Simon kihallgat egy telefonbeszélgetést, plusz Karesz a sárga földig issza le magát, és már nem is sunnyog az irodai zsiráf, Kriszti és Simon előtt. Főleg azért mert a profin fénymásoló gyakornok felajánlotta, hogy így édes hármasban az ő hazasságát is összekaparják. De hiába, mert Karesz felesége már nem akarja felmelegíteni ezt a kapcsolatot, inkább máshoz akar feleségül menni.

A rádió változatlanul hullámvasutazik a hirdetők nem túl bőkezű ajánlatai között. Egy szponzor akad is, de flörtölés, baráti rábeszélés, majd hátbaszúrós cselszövés után ezt is sikerül elbukni. Leginkább Félixnek hála, aki perszre nem viszi el a balhét, inkább rákeni Márkra, aki Adéllal ellentétben átlát a szitán. Ez persze nem segít a 30%-os kollektív fizetéscsökkentésen. Lucának még azt is le kell nyelnie, hogy Félix az üresen hagyott rádióban vadul smárol a húgával.

Mi lesz így most? Becsődöl a rádió és így Luca (meg már Zita) szerelmi élete is? A 200 első randi új részeiből kiderül! Minden hétköznap 21:00-kor a VIASAT3 műsorán!