Mission: Impossible - Szerelmet vallani Félixnek

dscf2108

Ott hagytuk abba, hogy Luca elment randizni egy étterembe, a Tavernába. De véletlen egybeesés: Félix is pont oda foglalt asztalt. Ráadásul rögtön két személyre. Luca ezt megtudta, és feléledt benne a Sherlock Holmest megszégyenítő dedukció, hogy bizony Félix lesz az aktuális titkos partnere estére. Luca csak az étterem előteréig érezhette magát a mennyországban, amíg meg nem látta, hogy rádiós kollégája nem vele, hanem egy másik nővel randizik éppen. Ezen már csak egy adag naivság, némi bizakodó reménysugár és a párkapcsolati coach segíthet.

Először kötelező őszinteségi rohamot írt fel neki receptre a szerelem doktor, márhogy mindenkivel legyen brutálisan őszinte. Ezért el is mondta Dénesnek, a mostoha apjának, hogy szerelmes volt belé; Gézának, a rendes apjának, hogy sose volt igazán az apja; anyjával is közölte, hogy hála neki, szeretet nélkül nőtt fel; Bencének meg elárulta, hogy elviselhetetlen hisztérika lett, mióta Milán kidobta. Az őszinteség, az igazság kemény dolog, és ő sem úszta meg: Luca taxisofőr exe is kitálalt, elmondta, hogy ő soha nem fog úgy szeretni senkit, mint őt. És ez elég is volt, a lány elgyengült és lefeküdt vele. Eközben Félix nem is sejtette, hogy Lucából bármelyik pillanatban kiszakadhat egy mindent elsöprő szerelmi vallomás.

Szerencsére a szerelmi coach ott segít, ahol tud: felvilágosította Lucát, hogy a kevesebb, néha több, tehát nem kell mindig igent mondani. Így, amikor Félix kért valami valami irodai kulimunkát tőle, akkor főhősünk sikeresen nemet mondott. Ezzel viszont nem lett sokkal kívánatosabb Félix szemében, aki meg a ghánai gyerekeken segítő doktornőbe lett menthetetlenül szerelmes. Ez Lucának csak nagyon későn esett le. Sőt! Még le se esett igazán.

De legalább sikerült Márknak összehoznia a szuper exkluzív Cowboy-interjút, aminek köszönhetően meglett a Gyémánt Mikrofon is, szóval most kamatostul fog ömleni a hirdetési bevétel. Így Kriszta és Simon újabb szellemvadász riportot csinálhatnak, amely során remélhetőleg nem Félix és a doktornő éjszakai légyottjának fura zajait fogják véletlenül rögzíteni.

Zita esküvője? Jó kérdés. Talán a következő héten kiderül, hogy lesz-e luxus lakodalom vagy nem. Viszont most úgy néz ki, hogy Roland (a gyúrós, de érzékeny és eszes csávó a sport rovatból) sikeresen meghódítja emailjeivel főnökét. Mert Adél és Márk kapcsolata legalább annyira elkezdett billegni, mint Zita esküvője. Egy valamit biztosra vehetünk: Bence nem fogja visszaszerezni Milánt, hiába pofozott fel az ügy érdekében egy rendőrt, ugyanis a hét nagy csavarjaiból talán a legabszurdabb, hogy Milán hirtelen hetero lett.