Ínycsiklandó Diznis kaják, amiket te is megfőzhetsz - receptekkel!
Legyen mesés a konyhád!
...szó szerint! Néha neked is megdobban a szíved egy-egy rajzfilmes étel láttán, nem igaz? A gyönyörű alkotások nem teljesen fikciók: nem kell Amerikai mesterszakácsnak lenned ahhoz, hogy ezeket elkészítsd otthon. Íme néhány recept, hogy tényleg mesés fogásokat tehess le az asztalra!
1. Sajtos szuflé á la A szépség és a Szörnyeteg
(Buena Vista Pictures)
Ne ijedj meg tőle, elsőre kicsit nehéznek tűnik a gyönyörű látvány miatt, de valójában sima ügy lesz. A következők kellenek hozzá:
6 evőkanál sótlan vaj és még egy kevés a tál kivajazásához
6 evőkanál liszt
5 deci hideg tej
fél evőkanál só
fél evőkanál feketebors
5 db L-es tojás, felverve
170g sajt, a legjobb, ha Gruyere
3 evőkanál aprított metélőhagyma
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Tűzhelyen olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a lisztet és keverd körülbelül egy percig, majd lassan add hozzá a tejet, amíg egy sűrű, bársonyos szószt nem kapsz. Ezt követően vedd le a tűzről a keveréket, szórd meg borssal és sóval, majd add hozzá a tojásokat, a sajtot és a metélőhagymát. Jól keverd össze, majd egy sütőbiztos tálba téve helyezd a sütőbe és süsd 30-40 percig.
(Kép: foodnetwork.com)
AMÚGY EGYSZER MEGHEKKELTÜK A DIZNIT, EZ LETT BELŐLE
2. Mushu finom reggelije a Mulanból
125g rizs (vagy egy kis zacskónyi)
3-4 pohár víz
2 tojás
1 szelet bacon
(Buena Vista Pictures)
Ehhez az ételhez a leghatékonyabb, ha párhuzamosan főzöd a rizset és készíted el a tojást és a bacont. Sima tükörtojásokra lesz szükséged, amelyek mellé a serpenyőbe a bacon is befér. Miután elkészült a rizs, párnázz ki vele egy tálkát, majd mintha csak egy arcot készítenél, halmozd a rizsre a két tükörtojást és a bacont. Hát nem cuki? :)
(Kép: spoonuniversity.com)
3. Romantikus vacsorához: spagetti és húsgombóc Susi és Tekergő-módra
(Buena Vista Distribution)
A húsgolyókhoz:
115 g darált marhahús
115 g darált sertéshús
115 g darált borjúhús
(aternatívaként használhatsz több marhahúst, a sertést és a borjút elhagyva)
3 fej fokhagyma, nyomva
170g friss fehér kenyér héja
1 tojás
115g parmezán
3 evőkanál aprított petrezselyem
fél evőkanál só
fél evőkanál feketebors
115 g növényi olaj
fél deci tej
A szószhoz:
1 teljes vöröshagyma, kockákra vágva
2 fej fokhagyma, nyomva
1 kicsi paradicsomszósz
2 nagy doboz paradicsomkonzerv
2 deci vörösbor
másfél evőkanál só
egy kávéskanál feketebors
egy kávéskanál fűszerpaprika
4 egész bazsalikomlevél, aprítva
egy kevés parmezán a díszítéshez
Ne aggódj, bár sok hozzávaló szükséges az étel elkészítéséhez, ismét csak egyszerű dolgod lesz! A húsgombócoknál mindössze annyi a feladatod, hogy az olaj kivételével az összes összetevőt összedolgozd, majd kis labdacsokat gyúrsz belőlük. Melegíts olajat, majd tedd bele a húsgombócokat és jól forgasd át őket, amíg el nem készülnek. Papírtörlőre tedd őket, hogy a felesleges olaj lejöjjön róluk.
A szószhoz a következőt kell tenned: tedd a vöröshagymát forró olajba, majd 5 perc után add hozzá a fokhagymát is. 3 percig főzd, majd mehet bele a paradicsomszósz, és addig kevergesd, amíg az egész sötét színt nem vesz fel. Ezután beledolgozhatod a paradicsomkonzerv tartalmát, a bort, a sót, a borsot és a paprikát, majd végül a bazsalikomleveleket. Gyakori keverés mellett 15-20 percig főzd, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Ezután tedd a húsgolyókat a szószba és 20 percig főzd össze őket. Spagettivel tálald és tegyél a tetejére egy kis parmezánt is. És természetesen ne felejtsd el Susi és Tekergő módjára fogyasztani!
(Kép: thehopelesshousewife.com)
Jó étvágyat!