Magyar rémsztorik pararajongóknak

lucifer

Lelkes Lucifer-nézőknek különösen ajánlott! 

Ha hétfőnként esténként te is lelkesen nézed a Lucifer új részeit, akkor biztosan kedveled a jó kis rémtörténeteket. A helyzet az, hogy még az országot sem kell elhagynod egy kis borzongásért, hiszen a mi történelmünkben is bőven akadnak misztikus rémtörténetek.

Báthory Erzsébet sztorija

A legenda szerint a XVII. században élt Bátohry grófnő nagyon hiú volt, és rettegett az öregedéstől. Egy nap fésülködés közben a szolgálója véletlenül meghúzta a haját, ő pedig mérgében akkorát kevert le neki, hogy kifröccsent a vére. A vércsepp Erzsébet kezére hulott, ő pedig úgy látta, hogy azon a részen a bőre szebb és fiatalabb lett - ezért úgy gondolta, hogy ha hajadonok vérében fog fürdeni, megszépül és megfiatalodik. Azt beszélték, hogy különös házi wellness-szenvedélye miatt több, mint hatszáz lány és asszony vérét csapoltatta le.

Csók István: Báthory Erzsébet
Ó Ebergényi kastély

A barokk stílusban épült kastélyban a hírek szerint paranormális jelenségeket fedeztek fel. Először egy, a helyszínen rendezett kállításhoz készült képeken fedeztek fel egy ismeretlen, árnyszerű arcot - de azóta mág éjszakánként sikolyokat, lépteket és suhanó árnyakat is tapasztaltak arrafelé éjszakánként. A helyiek úgy gondolják, hogy valamelyik, korábban ott élt család tagjainkat szellemei kísértenek a kastélyban.

Szegedi Boszorkánysziget

A kis félsziget a város szívében helyezkedik el a Tisza partján - a nevét arról kapta, hogy 1728-ban 14 embert égettek el a területén boszorkányság vádjával. A mai napig keringenek mendemondák arról, hogy a halottak lelkei még mindig a szigeten bolyonganak, és hátborzongató hangokat adnak ki.

Siroki vár

A legenda szerint napnyugta után a vár romjain megjelenik egy női árnyék, és a mélybe veti magát, és felsorakozik mögötte hét szellem, akik követik őt. A jelenség a középkorban kezdődött, amikor a vár egykori tulajdonosa Kompolti Imre meghalt és a lányára Gizellára hagyta a várat. Egy éjszaka hét vitéz szállt meg a várban, és mindannyian beleszerettek a lányba - az egyiküket Gizella is viszontszerette. Egy átmulatott éjszaka után a vitézek eldöntötték, hogy megküzdenek a lányért, és aki végül életben marad, azé lesz. A párbaj során azonban meghalt Gizella szerelme is, ezért ő leszúrta az utolsó életben maradt vitézt, majd a vár legmagasabb bástyájáról leugorva megölte magát.


(Kép: Csók István: Báthory Erzsébet c. festménye - WikiPedia)