Látványos szupersorozat érkezik januárban a VIASAT3-ra

sh4

Elfek, emberek és druidák harca a démonokkal a jövőben

A világpremier után mindössze két nappal, január 7-én mutatja be a VIASAT3 Terry Brooks világsikerű, több mint négy évtizede szőtt regényfolyamának adaptációját, a Shannara ‒ A jövő krónikája című sorozatot. A Gyűrűk Urához is hasonlított, varázslatos történet a távoli jövőben jászódik, évezredekkel a civilizációnk pusztulását követően, amikor a Földből a Négyföld maradt csupán, amelynek részeit az égtájakról nevezték el. Bemutatjuk, milyen lények élnek a bolygónkon a Shannara poszt-apokaliptikus világában, kik a Shannara ‒ A jövő krónikája főszereplői, és hogyan veszik fel a harcot az életükre törő démonokkal. Miután a civilizáció nagy része megsemmisült egy nukleáris holokauszt következtében, a világ az ipari forradalom előtti állapotába tért vissza, és a tudomány helyét a mágia és a varázslás vette át. Nyugatföldet főként az egyre kevesebb varázserővel bíró és mindinkább az emberekhez hasonlító elfek, azaz tündék lakják, Északföldön a trollok, Keletföldön a törpök és a gnómok élnek, míg Délföld az emberek otthona.

 Négyfölde térképe

A Shannara - A jövő krónikája szereplői

Elfek, emberek, druidák és démonok

 A Shannara – A jövő krónikája a Négyföldön uralkodó nyugatföldi tündék démonokkal folytatott küzdelméről szól. Az elfek, vagyis a tündék fővárosában, Arborlonban haldoklik az Ellcrys, az egykor hatalmas erejű szuperfa, amely képes távol tartani a démonokat Négyföld népeitől. Az ellenség serege már a bosszúra készül a leghatalmasabb démonnal, Dagda Morral az élen, miközben a titokzatos druida, Allanon vezetésével útnak indul Amberle, Eventine Elessedil tündekirály nagyhatalmú unokája és segítője, a Négyföld megmentésére kiválasztott Shannara-család leszármazottja, Wil Ohmsford, hogy az életerő forrásához vándorolva segítsenek Ellcrysnek újjászületni. Küldetésüket a nyomukban settenkedő vérszomjas démonok és kémeik veszélyeztetik.

Az elfek ‒ Az uralkodó faj

A különlegesen hosszú életű, varázserővel bíró lények teremtették meg Ellcryst, a szuperfát, valamint a tündérköveket, ám a démonokkal vívott harc erejük nagy részét felemésztette. Miután a civilizáció megsemmisült, és az emberi faj más fajokká mutálódott, az elfek előléptek bujkálásukból, hogy Négyföld népe felett uralkodjanak.

A druidák ‒ A jövő mágusai

A druidák a jövő mágusai, történészei, tanítói és bölcsei, akik a Négyföldön lakozó, különféle formában ‒ földben, vízben, tűzben vagy a levegőben ‒ jelen lévő mágiát hívják életre. A tudománnyal szemben a mágia kimenetele megjósolhatatlan, és a varázserő mértékét nagyban befolyásolja használója tudása. Az egyik legrejtélyesebb druida, Allanon mindig csak akkor jelenik meg, ha Négyföld népének szüksége van rá.

Az emberek ‒ Az elfek szövetségesei

A Nagy Háborút követően az emberek többféle fajjá alakultak; egy részük idővel trollá, törppé és gnómmá mutálódott. A Shannara-család tagjai kiválasztottak, bennük lakozik az az erő, ami képes legyőzni a démonokat. Wil Ohmsford gyógyítónak tanul, és részben elf-vér is folyik az ereiben.

A démonok ‒ Négyföld ádáz ellenségei

A démonok kezdetben emberek voltak, akik a hatalomért cserébe feladták mindazt, ami emberré tette őket. Örök céljuk a világ elpusztítása, a Nagy Háború idején közel is jutottak hozzá, az elfek azonban megteremtették Ellcryst, a szuperfát, ami távol tartja a démonokat Négyföldtől. Másodpercek alatt képesek alakot váltani, ám ez idővel felemészti őket.

A törpök ‒ A gnómok riválisai

A törpök ősei azok az emberek voltak, akik a barlangok mélyén rejtőzve vészelték túl a Nagy Háborút. Évszázadok múltán merészkedtek csak újra a felszínre, testük így megrövidült, és annyira meggyűlölték a barlangokat, hogy megfogadták, soha többé nem fognak a föld alatt élni.

A gnómok ‒ Az erdő népe

A gnómok azokból az emberekből fejlődtek ki, akik a Nagy Háborút az erdőkben, hegyekben élték túl, így ehhez az életformához alkalmazkodtak. Alacsonyak, bőrük sárgás színű, törzsekbe rendeződve élnek, és harciasak. A gnómok közé tartoznak ugyanakkor Négyföld legjobb gyógyítói is, a Storok és Wil Ohmsford az első ember, aki tőlük tanulhat. A trollok ‒ A harcos nép A trollok azoknak a leszármazottai, akik elszenvedték a Nagy Háború nukleáris sugárzását. Testfelépítésüknek és adottságaiknak köszönhetően közéjük tartoznak Négyföld legjobb harcosai, noha sokan közülük igen békés népek.

Ellcrys ‒ A szuperfa

Egyedül az elfek által teremtett ezüst szuperfa varázsereje képes távol tartani a démonokat Négyföld népétől. Amikor a fa haldokolni kezd, megsúgja a Választottnak, Amberlének, hogyan teremtheti újjá, ha elzarándokol az életerő forrásához.