Az 5 milliós esküvői sütik és torták

idesuss_s02e10

Két hét, 9 versenynap elteltével három versenyző jutott el a nagy fináléba. Lea, Jani és Robi pedig nem kisebb feladatot kaptak, mint sütni némi finomságot egy fiktív esküvőre. Az esküvők elvárásaihoz mérten ez így egy igen magasra feltett léc volt, amit csoki pasztillákból gyúrt fondanttal díszített rúd segítségével lehetett csak megugrani. A versenyzők már magukba szívtak némi tudást, így egy percre sem estek pánikba. Mint kiderült, merthogy eddig nem lehetett látni, de Robi néha némi ritmikus gimnasztikát, amolyan tészta-aerobikot is belevitt a desszertekbe.

Első feladatként az esküvők legsarkalatosabb elemét kellett elkészíteniük: az utolsó napokban is  családi viszályokat kirobbantó, de feltétlenül nélkülözhetetlen száraz aprósütiket. A három versenyző közül leginkább Lea volt az, aki megmaradt a klasszikus vonalon, csinált sajtos, de duplán, vagyis alul és felül is sajtos masnikat. Jani egy kicsit túlméretezte a falatkáit, de még az őszi barackhoz készített mandulás szirupja is túlment. Robi valahol a kókuszos kis nasijával csúszott el, az azonban abszolút pozitívum volt, hogy  a robis tálalás nagyon robisra sikerült.

A második feladat egy három emeletes esküvői torta volt. Aki volt esküvőn, az látott már ilyet. Vajkrémes, fullasztó, de két rövidezés között ILLIK enni belőle egy szeletet. A versenyzők igyekeztek megcáfolni a sztereotípiát, hogy az esküvő torta az vastagon van bevonva ehetetlen marcipánnal, belül pedig roszog a cukor a margarinos töltelékben. Ehhez azonban kellett legalább három jól megsült piskóta, amivel Jani nem állt túl jól.

András megdumálta, hogy nem a cél előtt egy halovány fondantcsíkkal kellene feladni, így végül be is fejezte a maga esküvői tortáját. És a többiek is. Lea még a szúró- vágó eszköznek is beillő ehető kristályait is beépítette a torta díszítésébe. A tészta viszont tömör lett. Robi egy minimalista dizájnú desszertet tett le az asztalra, ami annyit dobott a verseny alatti ingadozó teljesítményén, hogy végül ő lett az Ide süss! második évadának győztese.

Ezeket a tortákat "dobták össze" 3 óra alatt a versenyzők.

Lemaradt a nagy fináléról? Nézze vissza a teljes adást az utolsó habarásig a VIASAT PLAY-en!