Forró hangulat a konyhában

idesuss_s01e08_szabi

Aki nem csak messziről, tévén keresztül látott már más lisztet a búza liszten kívül, az tudja, hogy azok kényes műszerek másféle bánásmódot igényelnek, más az állaguk, másként kelnek, dagadnak, satöbbi. Szóval nem olyan egyszerű egy mindenmentes csiga elkészítése. Márpedig ez az első feladat. Míg a versenyzők teszik a dolgukat, addig Hajós András rá is jön valamire:

"Olyan szomorú, hogy az ételek ilyen szexi dolgok, de amit eredményeznek, az már kevésbé."

Még szerencse, hogy a mentes sütiktől ugyanolyan dögös marad az ember. És nem csak a sütik, hanem Szabi is nagyon szexi, fogalmaz Eszter. És tényleg, amint Szabi színre lép, egyből bepárásodik az Ide süss! sátra.

A mindig precíz Ildikónak most nem sikerül olyan jól a csiga formája, inkább meztelen csiga vagy valami szétesett rétes formát alkot. A sütés volt az a másik pont, ahol az Ide süss! cukrászai keserű lekváros buktára haraphatnak, persze, ha nem a megfelelő hőfokot lövik be. A kísérletezgető Dusánka így szemmértékre hagyatkozik, azaz a légkeveréses elektromos sütő előtt mozizva ellenőrizi, hogy kész vannak-e már azok a mindenmentes csigák.

A második körben tenger gyümölcseiből kell édességet kreálni. Persze ide nem elég egy mini hawaii pizza némi cukros rákszirommal, merthogy a sós alapanyagokkal kell egyensúlyba hozni az édes hozzávalókat. A versenyzők se tudnak nagyon mit kezdeni ezzel a feladattal, hogy frutti di mare miként lesz desszert.

Ági egy messzi földön híres, "klasszikus" erdélyi halbőr ropogóssal megkínált málnalekváros algaporos créme brulée-t csinál. Dusánka tengeri spárgás brownie-t készít, ami mellé egy kis halhúsos gyümölcssalátát meg némi fehércsokoládés pisztáciakaramellt dob össze. Tengeri alapanyagokkal még egy profi cukrász is keményen megküzdött volna, ezt a magas kvalitású cukrászokat ismerő Angéla mondja. Ennek értelmében a játékosoknak különösen nehéz volt ez a feladat. De, ahogy Hajós is megjegyezte halkan:

"ezek a versenyzők akár használt autóalkatrészekből is képesek lennének valami mennyei desszertet készíteni."

Hogy kinek sikerült legkevésbé ez a nap? Nézdd meg a teljes adást a VIASAT PLAY-en és kiderül!