Ki lesz az Ide süss! döntőse?

idesuss_s01e09_dani_andras

A maradék négy versenyzőnek francia desszerteket kell készítenie. És most nem a pékségekben már jól ismert bagette-re vagy valami croissant-ra kell gondolni, hanem egy Charlotte tortára. Egy olyanra, amit  Angéla  minimum egy otthoni kémiai laborban fejlesztett ki. Minden eddiginél nehezebb receptről van szó, de a 9. napon ne is várjunk belépő szintű tésztákat és bevonókat.  Angéla  is elmondja, de menet közben  Ági ,  Ildikó ,  Dusánka  és  Gergő  számára is világossá válik, hogy itt most tényleg a pontos méricskéléssel és a nettó pepecselés a lényeg. Ezt is, a tű pontos receptkövetést is tudnia kell egy szakácsnak. Nehezítésként pedig a szelíd motorosnak öltözött  Sass Dani  és hű bajtársa,  Hajós András  random razziáit, szúrópróba szerű piskótakóstolásait is tűrniük kell. Valahogy így:

 Ági  megjegyzi, hogy nem hiába nem lettem mérnök, de így sem az ő Charlotte-ja végez a 4. helyen.  Gergő  viszont egy szinte tökéletes replikát készít így első nekifutásra.

A második feladat akár francia krémes is lehetne, de inkább valami modernebb édességhez nyúlnak a zsűrik: egy kis macarone-t szeretnének enni. De édeset és sósat is ám! Az első feladatban megbékjózott kreatívitást most szabadon engedik a versenyzők, így már készülnek is konyakos, a tokaji aszú + libamájas, a málnás rózsavizes, fügés kecskesajtos, limettás krémes és szarvasgombás macarone-ok. Ildikó olyan jól áll az idővel, hogy akár be is állhatna segíteni  Gergőnek  és  Dusánkának . Végül mindenki befejezi a feladatot.

És itt van a pillanat, amikor  Szabi  szava elakad, majd miután a második macarone-t is lenyeli, megkezdi a szakmai észrevételek sorolását, de úgy, hogy az egekig magasztalja az édességet és annak készítőjét.

Már csak a döntő van hátra. Ha lemaradtál volna az utolsó előtti részről, és tudni akarod, hogy ki lesz ott a évadfináléban, akkor nézd vissza az adást a VIASAT PLAY-en!