Könnyek és horror az Ide süss! sátrában

idesuss_s02e03_dia_dani_szabi

A harmadik versenynapra is jutott valami laza, habkönnyű, csípőből vagy kisujjból (kinek, hogy) kirázható recept, amit amúgy bárki, bárhol, bármilyen mostoha körülmények között, akár egy erdő közepén kis bunsenégővel.

A feladat egy tányérdesszert volt, amit Angéla talált ki. A recept olyan elemeket tartalmaz, mint élesztő parfé, meg ecetes cukorszirup, de visszaredukálva ám!!! Angéla elárulta Szabinak, hogy ez azért nem akkora was ist das, csupán 5-6 elem az egész, mindegyik megvalósítása pár perc csupán. Ehhez képest a versenyzők úgy érezték magukat a recept értelmezése közben, mintha a soha véget nem érő Ulyssest olvasnák.

Voltak, akik nem riadtak meg az ismeretlen kifejezésektől. Ehhez képest Biankánál sokszor eltört a mécses, pedig nem is lett utolsó.

Nehezen, de sikerült megugrani a feladatot, amit Angéla állított az Ide süss! versenyzői elé. A másikd feladatban már lelazulhattak, elvégre csak leveles tésztás desszertet kellett csinálniuk. Az úgynevezett főj - legyen az bármi is - elkészítését nem tudták zökkenőmentesen megoldani, pláne Anna, akinek elsőként a főj fogalmával kellett megbarátkoznia, de amint rájött, hogy ez a leveles tészta, máris minden oké volt.

Akadtak azonban más gondok. Mondjuk a szénné égetett tészták, amik horrorisztikus hangulatot idéztek elő az Ide süss! sátrában.

A válogatott édességek után jött a fekete leves, a zsűri értékelése. Sokan izgulhattak, például az Ide süss! sátrtát telesíró Bianka, illetve a főj fogalmát nem is ismerő Anna, de végül azonban Gergőnek kellett távoznia.

Nézd vissza a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!