Leszámolás a sivatagi szárazságú teasütikkel

idesuss_s01e05_hajos_andras

Felejtsen el mindent, amit a kekszekről tud! Az Ide süss! sátrában olyan islereket és linzereket kell varázsolniuk a versenyzőknek, amiket azonnal lehetne küldeni az édességmanufaktúrákba tömeggyártásra. De legalábbis Willy Wonka tutira csettintene egyet egy étcsokis macskanyelvvel.

Ide egy sima, lekváros linzer, egy kevésbé fojtós isler kevés lesz. De akkor mit lehet kihozni ebből a két teasütiből? Ildikó például fehércsokoládés díszítéssel bolondította meg a málnalekváros linzerét. Gergő viszont elrugaszkodott a klasszikus lekvároktól és habcsókot hasznátl töltelékként. A málna amúgy nagy favorit volt, de ezen is lehetett csavarni, ha mondjuk mentát adott hozzá az ember, ahogy tette ezt Eszter is. Dusánka viszont tényleg szokatlant húzott, úgyanis matcha poros linzervirágokat készített, az islereit pedig pisztáciás töltelékkel tette még különlegesebbé. Biego krémsajttal próbált kísérletezni. Ági a levendulás linzereivel tett kockára mindent, mert ha azok túlságosan szappan ízűek lettek volna, akkor bukta volna az egészet. Végre a kóstolásba is beleszagolható Hajós András és Sass Dani legnagyob örömére mindenki messze meghaladta a bolti teasütemények színvonalát.

A második feladat már nem volt ilyen vidám. 150 perc alatt kellett egy szabadon választott, nevezetes, túristacsalogató épületet megcsinálni kekszből. Mindenki ezerrel dolgozott, de a London Tower Birdge-dzsel megküzdő Áginak azért már elege lett a gyúrásból. Ildikó 50 elemből álló hétfűszeres kekszből készült megépíteni a Hősök terét, míg Biego egy egyszerűbb vaníliás keksszel indult neki a hortobágyi Kilenclyukú hídnak.

Amíg a mézeskalács tészták sültek, addig nem is volt semmi baj, hisz csak áradt az a jellegzetes karácsony illat a levegőben. Az építésnél viszont kijöttek a mini hisztik, amikor minden összedőlt, amikor a ragasztó nem fogta meg a tésztát, sőt, sokak egyenesen rondának tartották épületüket. Gergő Eiffel-tornya még le is dőlt, amin nem segített a pult mellett toporzékolás. Pedig még hajszárítóval is rásegített a gyorsabb száradásra. Volt olyan viszont, akin már semmi sem segített. Hiába dolgozott cipőben, a hortobágyi Kilenclyukút legfeljebb felépülése előtti állapotában tudta hozni, így az örmény kebabostól kellett búcsúznunk, aki azért elég nagy bulikat tudott csinálni az Ide süss! sátrában.

A megszólalásig hasonlító, még az oxidálódó réz szobrok zöld színére is figyelő ehető Hősök tere bármelyik cukrászda ékköve lehetne, de a napot végül a londoni hidat becsülettel megformázó Ági nyerte meg.

Ha lemaradtál volna, akkor nézd meg a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!