Ombre, ez nem piskóta!

idesuss_s02e04_ica_dani

Ünnepi hangulat keretében speciális kuglófot és ombrés, azaz átmenetes tortát kellett készíteniük az Ide süss cukrászainak. Az első feladatot Szabi prezentálta, amit egy kis anekdotával vezetett fel a kuglóf, mint olyan eredettörténetéről. De mivel itt nem egy sima receptről volt szó, hanem egy original Szabi-kuglófról, ezért újfent fel volt adva a lecke a versenyzőknek.

Ki volt ez találva, hisz ennek a sütinek a tésztája nagyon aljas egy jószág: elsőre puhának, túl lágynak hat, amitől az ember megijedhet és kő keménnyé lisztezheti. Aki ezt az elemi, agyonlisztezési ösztönt képes volt elnyomni magában, az már félig nyert is, hisz a tűpontos receptet követve csak a sütési hőfokon lehetett elcsúszni, ami időközben cenzúrázva lett. Mindenki szépen haladt a feladattal, ment a pepecselés a díszekkel, még Anna is kicentizte, összemütyürgette a remegő kezével a kis miniatűr elemeket a tökéletesség érdekében. A kézzel készített marcipán rózsácskákat csak Attila akarta megint túlgondolni, de szerencsére ott volt Robi, aki segített neki egy jelentőségteljes nézéssel.

A kuglófok után jött az ombre torta. Elsőre nem is tűnt nehéznek egy sima piskóta torta összedobása, aminél a külső máz színátmenetes, de persze az idő szűkössége, valamint a zsűrinek való megfelelési kényszer, a versenyhelyzet megadta az alaphangulatot, hogy azért ez a feladat se legyen egy fáklyás menet. Jöttek is a jobbnál jobb elképzelések, a szedres krémek, a belül is átmenetes töltelékek, a fodros minták, a külső rétegen túl még a díszítő elemekben is megjelenő ombrék, de akadt valaki, aki elszámolta magát, és úgy nézett ki, hogy inkább hagyja az egészet.

Ica végül nem adta fel, összeszedte magát, de az egész nap nyújtott teljesítménye miatt végül neki kellett elhagynia az Ide süss! sátrát.

Hogy milyenek lette azok az ombre torták? Nézd vissza a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!