Popcornos cupcake VS. Michelin-csillagos tányérdesszert

idesuss_s01e03_orsi_alex

Az eddig eltelt két nap se volt piskóta, de a hét közepére Angéla bedobta a versenyzőknek azt a receptet, amit akkor kreált, amikor egy Michelin-csillagos étteremnek volt a vezető cukrásza. Ha valami, akkor ez aztán nagyobb kihívás az amatőr cukrászoknak, mint egy mesterszakácsnak C-vitaminos pezsgőtablettával megreformálni a pudingos palacsintát. Ha az nem nyomasztott egy versenyzőt sem, hogy minden egyes alkalommal olyan tésztát kell gyúrni, amit Szabi hajnali 5:00-kor, félálomban, félkézzel is simán összedob, -dagaszt, -keleszt, akkor majd most Angéla habcsókszerűen pihe-puha, 5-6 oldalas kis mérnöki pontosságot megkövetelő receptje majd igen.

Az 5 pontból - plusz az ÁTHÚZÁS!!! - álló tányérdesszert elkészítésére 90 percet kaptak a versenyzők. De az idő mellett a receptben megtalálható szörnyen ijesztő idegen szakkifejezésekkel is meg kellett küzdeniük, de ami igazi nehezítés, hogy két mozzanatot kihagytak a receptből.

Alex már a kenyérkosárnál is bebizonyította, hogy ha egy meglévő recept követéséről van szó, akkor rá lehet számítani. Így nem nagy meglepetés, hogy most is neki sikerült legjobban visszaadnia Angéla desszertjét, de annyira, hogy akár helyettesíthetné is esetleg egy influenza járvány esetén.

A cupcake, mint olyan, nem egy japán ital, ahogy azt Hajós gondolta tévesen, hanem egy habos muffin. Ilyet kellett csinálniuk a játékosoknak. Ezekbe most beleadhattak mindent, jöhettek a legvadabb elképzelések, akár tehéntőgy alakú puncsos parízer ízű kis habos muffinnal is előállhatott volna valaki. A lényeg, hogy úgy elszállhatott a versenyzők fantáziája, mint egy rakoncátlan vattacukorfonál a balatoni strandon. 90 perc alatt kellett 15 muffint 3 különböző díszítéssel prezentálni. Az se volt hátrány, ha egy két darabba töltelék is került.

Így jöttek répatortás, babaváróra emlékeztető, virágcsokor mintájú cupcake-különlegességek. Leginkább Eszter, az óvónő tudott nagyot fordítani az első feladathoz képest, mert itt a jól bejáratott, de nem a kis ovisok bendőjén, hanem saját magán számtalanszor tesztelt recept szerint készült sütijeivel visszatért, mondhatni felemelkedett, mint egy tisztességes szuflé. Ahogy Biego is, aki messze túlteljesítve a feladatot, és az ételszínező használatát, 4 különböző díszítéssel és három különböző krémmel állt a zsűri elé. De voltak szaharai szárazságot megidéző tészták, sőt, az eddig magabiztosan sütögető Ildikó is elkövetett egy hibát, hogy a krémje roszogott Angéla foga alatt.

Ági megnyerte a napot, amihez nagyban hozzájárult az, hogy a kis muffinjait pattogatott kukoricával, sós pereccel, karamellával és csokoládé egyveleggel alakított tévéképernyőn át is vércukorszintnövekedést okozó édes ízbombává. Böbének viszont eddig tartott az Ide Süss!.

Ha lemaradtál volna, akkor nézd meg a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!