A puccos piték napja

idesuss_s02e05_anna

Virtuális ízutazásra invitálta a versenyzőket Angéla, aki pusztán annyit kért az Ide süss! cukrászaitól, hogy készítsenek egy tartetint, ismertebb nevén: fordított alma tortát. Így, hogy magyarul is el lett magyarázva, máris nem volt olyan félelmetes. Persze Angéla titokban árulta el Szabinak, hogy ez tényleg nem olyan nehéz feladat, de persze nem árt egy kis alapfokú kémia, ugyanis tisztában kell lenni azzal, hogy az almában lévő cukor és peptin mikor és milyen körülmények között lép reakcióba egymással.

A feladattal leginkább Anna nem tudott megbarátkozni, aki nehezen tudott megálljt parancsolni a kezének és a szívének, mert ilyen flancos, puccos pite helyett csinált volna egy jó, tisztességes falusi almás pitét.

A leveles tésztás almás pite (nem sima, fordított) után jött még egy franciharapnivaló, a jól ismert quiche. Itt már hozott receptekkel dolgozhattak a versenyzők, kényelembe is helyezhették magukat, sőt, András és Dani még egy rögtönzött stand up túrnéval is elszórakoztatta a cukrászokat.

Minden a maga megszokott rendje és módja szerint zajlott: Robi lazachabos díszt lőtt a spenótos töltelékre, Jani tökéletesség felé araszolgatott tovább, Attila túlságosan nagy arc volt és elszámolta az időt, ahogy Dia is, akinek még az egyik kis fingerfood quiche-e még pofára is esett. Nagy meglepetés volt Bianka, aki ledobta az ízbombát Angéla szájába.

Annának ez a második feladat se sikerült igazán, pedig Szabi számára kedves, vidéki ízeket tett a quiche-be. Volt miért félnie neki is, ahogy az idővel hadilábon állt Attilának és Diának is.Végül úgy döntött a zsűri, hogy Dia lesz ennek a sátornak az exe.

Lemaradtál? Nézd vissza a teljes adást a VIASAT PLAY-en!