Súlyos sérülések, drámai pillanatok

idesuss_s02e09

Nagy nap elé néztek az Ide süss! amatőrnek már nem nevezhető cukrászai. A döntő előtti célegyenesben két igen nehéz feladatot kapott Bianka, Lea, Jani és RobiAngéla volt az, aki első körben feladta a leckét, hisz egy kimondhatatlan nevű torta receptjét adta a versenyzők kezébe. De annyiban is nehezített a dolgon, hogy az eddig megszokott két dolog helyett, jóval többet hagyott ki a receptből. Rejtve maradt a hobbicukrászok előtt, hogy mennyi ideig kell a tésztákat keleszteni, hogy mennyi ideig kell őket sütni, hogy hány fokon kell sütni és így tovább.

Nem is teketóriáztak hát az Ide süss! második évadának négy legtehetségesebb cukrásza, hisz párhuzamosan kellett gyúrniuk, pihentetniük, hajtogatniuk, karamellizálniuk és így tovább, plusz még az ominózus torta neve adta nyelvtörővel is meg kellett bírkózniuk.

A leveles tésztát némi égetett tésztával feltupírozott francia torta nehézsége a feladatok összehangolásában rejlett. Itt Robi kicsit el is vérzett, így az ő égetett tésztája tényleg éget(ett) lett. Lea a recept egyik kitakart elemét nem gondolta át rendesen, és az adott tésztát nem a hűtőbe rakta pihentetni, hanem a sütőbe megsülni. Ezen még tudott javítani, viszont így is utolsó lett ebben a feladatban.

A nap végére egy ehető házat, de nem is akármilyet, a személyes kis álomingatlanukat kellett grillázsból megvalósítaniuk. Bianka egy kis parasztházat gondolt magának, Robi egy dubaji felhőkarcolót, Jani egy mesebeli kis házikót. Lea egy avantgard építményt szemelt ki magának, de majdnem el se jutott addig, hogy összeragasztgassa az elemeket. Történt egy kis baleset. Úgy megégette három ujját, hogy még a sodrófát se tudta rendesen megfogni. Orvosi segítségre és Danitól egy kis lelkifröccsre volt szüksége, így végül nem adta fel a versenyt.

Robit kicsit összezavarta a tőle mindig sokat váró zsűri. A feladat kezdetekor Angéla nem várta, hogy az Ide süss! maximalistája ezt a desszertet is túlcicomázza, elégnek érezte azt is, hogy az ehető felhőkarcoloó csak megáll a lábán. Az értékeléskor viszont mintha elfelejtette volna a kezdeti instrukcióit.

Végül azonban Bianka rusztikusra és félkészre sikerült parasztháza lett az, aminek köszönhetően ő lett Az Ország Nagy Cukrászversenyének második évadának negyedik helyezettje, sőt, ha úgy fesszük, akkor az évad második legügyesebb női versenyzője. A döntőben viszont kiderül, hogy Lea, Jani vagy Robi a legjobb.

Leamaradt? Nézze vissza a teljes adást, ahogy készülnek a desszertek a VIASAT PLAY-en!