A sztárvendég is szereti az alkoholt

idesuss_s02e08

Az Ide süss! első évadának versenyzőinek nem volt akkora szerencséjük, hogy két celeb, András és Dani, valamint egy Michelin-csillagos étterem cukrásza, Angéla, illetve egy zseniális pék, Szabi mellett egy tévés legendának is süthettek volna. A döntőt megelőző utolsó előtti napig eljutott hobbicukrászokat, Biankát, Kittit, LeátJanit és Robit az a megtiszteltetés érte, hogy Gundel Takács Gábornak készíthettek újragondolt Gundel palacsintát. De addig még egy csupa csokis feladatot is meg kellett ugraniuk.

Bonbonra fel! És ezzel fel is csendült az, hogy "Nem vagyok James, és nem vagyok Bond..." Dehogy! A versenyzőknek ehető bonbonokat kellett készíteniük, nem pedig a 90-es évek közepén indult zenekart kellett megalkotniuk. Plusz még némi trüffel is a feladat részét képezte. A temprós temperálás, a rongydobálás, a kis kóstolgatások, robbanócukorka adta nosztalgiázás, leheletnyi finomítgatások azért megadták az Ide süss! alaphangulatát.

Aztán jött Gundel Takács Gábor és a Gundel palacsinta. A recept ugyan eredetileg nem a Gundel családtól származik, de Gundel Károly tette híressé. Mindegy, így is, úgy is megtiszteltetés lehet az étel névadójának leszármazottjának elkészíteni ezt a desszertet. Bianka a szokásosnál is jobban izgalomba jött kedvenc tévés személyisége láttán, így hatványozottan nagy volt a kockázata annak, hogy ennek a feladatnak valahol sírás lesz a vége. De nem lett. Sőt! Meglepő módon, míg mindenki palacsinta tésztát és a recepthez hű textúrákat használt, addig a legnagyobb újragondoló, Jani lett az, aki könnyeivel küzdve értetlenkedett, hogy miért nem az ő atomjaira bontott, majd újra összerakott, linzer tésztás, dizájner Gundelja lett dicséretes ötös. Pedig amikor Gundel Takács Gábor a pultok közt razziázva csak a piákat szagolta ki, akkor még nem is lehetett sejteni, hogy ilyen könyörtelen lesz a nevét viselő desszertek elkészítőivel.

A finish közeledtével az ötből legalább három embernek volt mitől félnie, végül azonban Kitti lett az, akinek el kellett hagynia a sátrat, így Bianka, Lea, Jani és Robi jutottak tovább a döntő előtti utolsó napra.

Lemaradtál! Nézd vissza, hogy milyen bonbonokat és újragondolt Gundel palacsintákat készítettek az Ide süss! versenyzői a VIASAT PLAY-en!