Tésztakatasztrófa

idesuss_s02e02

Az Ide süss! második évadának versenyzői már az első nap igen magasra tették a mércét. Sorra készültek el a tökéletesebbnél tökéletesebb, mesteri színvonalú, extravagáns díszített és elképesztően tálalt desszertek. Ezért is jött Szabi a kis receptjével, és a versenyzők nagy önbizalmát tudat alatt ugyan, de egy kicsit letörte.

Az első évadban Eszter volt az, aki nagyon szerette Szabi receptjeit. És persze Szabit is. Most viszont az is kiderült, hogy Angéla is legalább ennyire rajong a pék receptjeiért. És ezt a kenyérben sült kolbászos, hagymás, plusz némi roppanós almával megtámgatott "disznótoros" kenyeret látva meg is lehet érteni, hogy miért.

Szabi most először adta ki ennek a kenyérnek a receptjét. Amint a versenyzők elkezdtek dolgozni rajta, egyből kiderült, hogy az ismert pék akár ki is plakátolhatta volna vele az országot, akkor is biztonságban lett volna a receptje, mert még a konyhában azért egyszer-kétszer megfordult hobbicukrászok se tudtak vele nagyon mit kezdeni. Akadtak gondok a tésztával bőven.

Azért persze sikerült mindenkinek valami értékelhetőt letennie az asztalra, de nagyon sokan meg voltak lőve, mert nyers lett a tészta közepe, a kölbászok átáztatták a kenyér alját és így tovább. A második feladat ehhez képest jutalomjátéknak minősült, ugyanis képviselő fánkot kellett készíteniük az Ide süss! cukrászainak.

A lényeg itt is az égetett tésztán volt, persze a krém milyensége se volt egy utolsó szempont a zsűri szemében, illetve a jól ismert klasszikus desszert némi megreformálása sem. A legtöbben a hagyományos vonalon maradtak, de Jani megcsinálta a képviselő fánkok gasztroforradalmát. Szabi is elismerően nyugtázta, hogy ilyen egy férfi desszert. Hogy milyen? Például májjal ízletes, jól elkészített, habos libamájjal van megkenve.

A nap legfeszültebb pillanatai azok voltak, amikor már minden elkészült, csak a sütő előtt kellett várni. Lea unatkozva mozizott, míg Robi a haját piszkálgatta. (Vigyázat! Jöhet még piperkőcre Mirror Cake!)

Volt, aki kétszer is elkészítette a képviselő fánk alapját adó égetett tésztát, sőt, mind a két alkalommal ki is sütötte azt, de a tányérre már nem tette fel, annyira vállhatatlanra sikerültek. Annának is volt miért félnie, de Adriennek is, aki a kenyérnél durván eltévesztette a mértékegységeket.

A nap győztese Kitti lett, míg az Ide süss! sátrától búcsúzó pedig Adrienn.

Nézd vissza a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!