Uborkás süti, ki hallott már ilyet?

idesuss_s02e07_uborkas_suti

Míg az Ide süss! első évadában tengeri herkentyűkkel kellett megküzdeniük a versenyzőkkel, addig a mostani etapban már az ehető virágok és a zöldségek lettek az extra nehezítőként bedobott különleges alapanyagok. Nem is volt egyszerű dolga a cukrászoknak. Anna sem a virágokból készült recepteknél szokta rongyosra olvasni a szakácskönyveket, ezt maga árulta el. A többiek se túl sűrűn kísérleteztek különböző szirmok és tészták, krémek és habok párosításával. Jani a tányérdesszertje minden elemébe tolt egy kis levendulát, Lea viszont hibiszkuszos piskótával támadt. Robi volt az egyetlen, aki kicsit szabadabban értelmezte a feladatot, hogy a virágnak vissza kell köszönnie a desszertben, ő ugyanis egy virág díszt készített. Igaz, az tökéletes lett.

Biankának viszont akadt egy kis gondja a sütés során, így neki köszönhetően meg is nőtt az egy sütésre jutó "Úristen"-ek száma.

A nehézségek ellenére azért elkészültek a desszertek, sőt, volt még egy haszna ennek a feladatnak: Janinak hála kiderült, hogy a 2017 nyarának egyik legnagyobb slágerkütyüje, a fidget spinner nem csak stresszoldó pörgettyű, hanem tálalási segédeszköz, ha valamilyen szószt kell centrifuga hatással szétpermetezni.

A második feladatban zöldségekből kellett vanami finom édességet készíteni. Anna itt sem volt túl könnyű helyzetben. Látszott rajta, hogy faluról jött nagymamaként meg kellett küzdenie azzal, hogy abból a céklából ne savanyúság, hanem ízletes pohárdesszertet legyen. Robinak se volt könnyű dolga, de neki azért, mert feltétlenül meg akarta ugrani az első feladatos teljesítményét. Ezért is esett a legnehezebb zöldséges alapanyagra, az uborkára a választása, amiből végül egy tökéletes kis tortácskát készített. Senki sem ragadt le a cukrozott sütőtöknél, ezt a zsűri is megjegyezte magának, hogy alig több mint egy hét alatt őrült fejlődésen ment át mindenki. Viszont most is búcsúzni kellett valakitől, és ezen a napon Anna lett a leggyengébb a virágos és zöldséges sütikkel. Örömkönnyekkel a szemében, de búcsút kellett intenie az Ide süss! sátrának.

Lemaradtál! Nézd vissza a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!