A vega, aki disznófejből készít desszertet

idesuss_s01e04_agi

Eléggé meglepődtek a versenyzők, amikor a kis pultokra kihelyezett ládikákból egy-egy méretes disznófej nézett vissza rájuk. Itt most megengedett volt a malackodás, mivel a sertés máját, fülét és orrát is fel kellett használniuk a pitéhez, amihez Szabi adta az égetett tésztaszerűen levegős, lyukacsos receptet, melyből kimaradt a vakon sütés mikéntje, no meg a sütési hőfok.

90 perc alatt kellett avanzsálni ezt a pitét, amit Szabi tele is rakott pár halálkanyarral. A versenyzők viszonylag nyugodtak is, csak Ági rakja alátéttel együtt a főzőlapra a fazekát, Eszter pedig azt mantrázza, hogy nem lesz semmi baj. Amint azt Hajós András is megjegyzi:

"még soha nem volt abból probléma, ha egy versenyző azt mondta, hogy nem lesz semmi probléma."

De lett, főleg Orsi esetében, akinek a pitéje tálaláskor szenved kritikus konyhabalesetet. Az értékeléskor Szabi meg is jegyezte, hogy talán nem is akarta ezt a feladatot tökéletesre megcsinálni, merthogy a szétszakadt tészta borzalmas lett. Az igazi meglepetést nem is Dusánka tökéletesbe nyúló pitéje jelentette, hanem a három éve vegaként élő Ági disznóhúsos tölteléke. Azért megközdött a feladattal rendesen.

Lazításként mindenki bedobhatta a maga kis tarte- receptjét. Nem volt nagy elvárás a zsűri részéről, csak annyi, hogy legyen két jól felismerhető textúra. A mennyiségtől se kellett tarte-ani, mert összesen csak hat darab mini tarte-ot kellett prezentálni. Mindenki keze alatt ezerrel pörögtek a robotgépek, izzottak a sütők, de volt egy ember, akinek nem a keze, hanem a szája járt. Zoli lett a beszédes, vígan cseverésző cukrász, akinek nincs semmi dolga. Valahogy így:

Zolinak már mindegy volt, mivel a tésztája ment a kukába. Nem az elkészítéssel volt gondja, hanem a szokatlan, mármintt a tarte-hoz képest innovatív, négyzet alakú formával, abba nem sikerült tisztességesen beletuszkolnia a tésztáját. Mivel nem kapott észbe, így neki köszönték meg a porcukrot verelytékező nagy küzdést. A beszerző, hobbiboxoló ezzel a negyedik menetben technikai K.O.-val kiütötte saját magát az Ország Nagy Cukrászversenyéből.

Ha lemaradtál volna, akkor nézd meg a teljes epizódot a VIASAT PLAY-en!