Ezt edd, hogy jó legyen a memóriád!
Ezt edd, hogy jó legyen a memóriád!
1/10
Irigyled Carrie Wells képességeit? Ha olyan emlékezőtehetséget szeretnél, mint amilyen a Felejthetetlen hősnőjének van, adunk pár tippet. Kutatások szerint bizonyos ételek fogyasztása egészségesen tartja a tested és az agyad. ráadásul az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét is csökkenti. Kattints tovább, mert a listán olyan finomságok is szerepelnek, mint a vörösbor vagy a mogyoróvaj!
Hal
2/10
A halak húsa tele van omega 3 zsírsavakkal, többek között DHA-val is, amely nagyon fontos ahhoz, hogy az idegsejtek megfelelően működjenek. (hdwyn.com)
Avokádó
3/10
Tele van E és C-vitaminnal, ráadásul nagyon fincsi - gondolj csak a guacamole-ra! (healingthebody.com)
Napraforgómag
4/10
Ha nem szereted az avokádót, vidd be napraforgómaggal a szükséges E-vitamint a szervezetedbe - szórt a salátádra, vagy a reggeli müzlidbe! (imgpod.com)
Olívaolaj
5/10
Az olívaolaj szintén remek E-vitamin forrás - az antioxidáns segít az idegsejtek védelmében. (fitlista.com)
Mogyoró és mogyoróvaj
6/10
Tele vannak egészséges zsírokkal - jót tesznek a szívnek és az agynak egyaránt. (prescriptionfact.com)
Vörösbor
7/10
A mértékletes vörösbor-fogyasztás csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. (sezzmedi.com)
Bogyós gyümölcsök
8/10
Az áfonya, az eper és az acai bogyó olyan anyagokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák a kognitív képességek és a memória leromlását. (greenblender.com)
Teljes kiőrlésű gabonák
9/10
Tele vannak rostokkal, melyek nem csak az emésztésnek tesznek jót, hanem a szellemi leépülést is gátolják. (sheknows.com)
Sötét leveles zöldségek
10/10
A kel, a brokkoli és a spenót folsavban gazdag. a folsav pedig csökkenti a vérben lévő káros aminosavak hatásait. (urbanbushbabes.com)
Ezt edd, hogy jó legyen a memóriád!
1/10
Irigyled Carrie Wells képességeit? Ha olyan emlékezőtehetséget szeretnél, mint amilyen a Felejthetetlen hősnőjének van, adunk pár tippet. Kutatások szerint bizonyos ételek fogyasztása egészségesen tartja a tested és az agyad. ráadásul az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét is csökkenti. Kattints tovább, mert a listán olyan finomságok is szerepelnek, mint a vörösbor vagy a mogyoróvaj!
Hal
2/10
A halak húsa tele van omega 3 zsírsavakkal, többek között DHA-val is, amely nagyon fontos ahhoz, hogy az idegsejtek megfelelően működjenek. (hdwyn.com)
Avokádó
3/10
Tele van E és C-vitaminnal, ráadásul nagyon fincsi - gondolj csak a guacamole-ra! (healingthebody.com)
Napraforgómag
4/10
Ha nem szereted az avokádót, vidd be napraforgómaggal a szükséges E-vitamint a szervezetedbe - szórt a salátádra, vagy a reggeli müzlidbe! (imgpod.com)
Olívaolaj
5/10
Az olívaolaj szintén remek E-vitamin forrás - az antioxidáns segít az idegsejtek védelmében. (fitlista.com)
Mogyoró és mogyoróvaj
6/10
Tele vannak egészséges zsírokkal - jót tesznek a szívnek és az agynak egyaránt. (prescriptionfact.com)
Vörösbor
7/10
A mértékletes vörösbor-fogyasztás csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. (sezzmedi.com)
Bogyós gyümölcsök
8/10
Az áfonya, az eper és az acai bogyó olyan anyagokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák a kognitív képességek és a memória leromlását. (greenblender.com)
Teljes kiőrlésű gabonák
9/10
Tele vannak rostokkal, melyek nem csak az emésztésnek tesznek jót, hanem a szellemi leépülést is gátolják. (sheknows.com)
Sötét leveles zöldségek
10/10
A kel, a brokkoli és a spenót folsavban gazdag. a folsav pedig csökkenti a vérben lévő káros aminosavak hatásait. (urbanbushbabes.com)