10 dolog, amit nem tudtál Jackie Chan-ről

jackie-chan

Csupa meglepő infó Hollywood legnépszerűbb ázsiai akciósztárjáról.

Tényleg érdemes tovább olvasni, mert olyan tényeket találsz a színészről, amiket egészen biztos, hogy nem gondoltál volna róla.

1. Jackie képzett operaénekes, aki komoly zenei karriert futott be Hongkongban. 11 stúdiólemeze és 9 válogatáslemeze jelent meg, Japánban megkapta a Legjobb Külföldi Énekes díját és a 2008-as olimpia záróünnepségén élőben is fellépett.

2. 1975-ben szerepelt egy felnőttfilmben, és soha nem is próbálta tagadni. A szokásos „fiatal voltam, kellett a pénz” - kommentárt szokta a dologhoz fűzni, ha megkérdezik róla.

3. A '75-ös meztelenkedés után 34 évig nem szerepelt erotikus jelenetben.

4. Minden olyan szerepet visszautasít, ahol a rosszfiút kellene alakítania. Akárcsak Chuck Norris.

5. A legveszélyesebb jelenetekhez sem kér kaszkadőrt, ragaszkodik hozzá, hogy mindent maga csináljon – emiatt sok sérülése is volt az elmúlt évtizedekben. Egyszer például egy esésnél annyira megütötte a gerince alsó részét, hogy egy időre részlegesen lebénult. Szintén egy forgatáson történt vele az a baleset, aminek következtében egy lyuk lett a fején, ami azóta is megvan.

6. Két dologtól retteg: a tűktől, és attól, hogy nyilvánosság előtt kell beszélnie. Utóbbi egy színésznek elég rossz lehet.

7. Volt idő, hogy a rajongói klubjának taglétszáma meghaladta a tízezer főt – a klub jórészt fiatal lányokból állt. Az egyikük öngyilkos lett, mikor megtudta, hogy Chan nős ember. Egy másik rajongója is megpróbált önkezével véget vetni az életének, de őt sikerült megmenteni.

8. 1976-ban plasztikai műtétet vállalt, ahol megemelték a szemhéját, hogy „európaiasabb” legyen a kinézete.

9. Digitális analfabétának tartja magát, saját bevallása szerint is nagyon béna a számítógépekkel, ráadásul még diszlexiás is.

10. Sylvester Stallone a legjobb barátja.