Bebizonyították: a horrortól szó szerint megfagy a vérünk!

axn-horrors-blood-curdle-index
A paránál csak az parább, amikor az tudományosan is igazolható!
 
Olyan félelmetes, hogy "megfagy a vér az ereimben" - hallottuk már párszor, főleg horrorfilmek kapcsán. Most kiderült, hogy a mondás nem is annyira elrugaszkodott: a BMJ (British Medical Journal) kutatások során kimutatta, hogy azoknak, akik horrorfilmet néznek, nagyobb mennyiségű koaguláns, avagy véralvadásgátló van a vérükben.
 
MINDEN, AMIT TUDNI AKARSZ AZ INSIDIOUS - A GONOSZ HÁZA TRILÓGIÁRÓL
 
24 egészséges önkéntest mértek, akiknek két filmet vetítettek le. Az egyik az Insidious - A gonosz háza című horror volt, a másik pedig egy 2014-es dokumentumfilm, az A Year in Champagne, ami a pezsgő rejtelmeibe vezeti be a nézőt. Az önkéntesek egy része először a dokumentumfilmet nézte meg, mások a horrorral kezdtek. A résztvevők közül senki sem tudta előre, hogy mit fognak látni, mint ahogy azt sem, hogy pontosan mit is mérnek a kutatók. A kísérletre vállalkozóktól a filmek előtt és után is vért vettek.
 
És az eredmények? A 8-as faktorú koaguláns nagyobb mennyiségben fordult elő azok vérében, akik az Insidioust látták. Bár a kutatás kis, csupán 24 emberes mintával dolgozott, ezután nyugodtan menőzhetsz ezzel a tudással, hiszen már nem csak a levegőbe fogsz beszélni akkor, amikor azt mondod: "megfagyott a vér az ereimben".