15 étterem, ahol sose kapsz asztalt
1/16
Mikor azon morfondírozunk, hogy hol vacsorázzunk, a legtöbben a helyszín, az adott hely ismertsége, a kínálat, vagy netán az árak alapján választunk. A világ legexkluzívabb éttermei azonban árban minden ismert helyet kenterbe vernek. Mutatunk pár luxushelyet, ahová nagyjából lehetetlen asztalt foglalnia az egyszerű földi halandóknak. Ami biztos, hogy az Ízig-vérig vendéglátóhelyei, az André és a Présház mindenkit szivesen lát, hétfőnként 21:00-tól a VIASAT3 műsorán! (Paul Cooper/Shutterstock)
Ithaa tengeralatti étterem, Maldív-szigetek
2/16
Mintegy öt méterrel az Indiai-óceán vízszintje alatt található, így a kínálata mellett az üvegpanorámás kilátás is ámulatba ejtheti az oda betérőket. Egyszerre összesen 14 vendég élvezheti a korallzátonyok közt úszó cápák látványát, miközben az ember tengeri herkentyűket vagy épp borjúbélszínt falatozik a 320 dolláros (88600 forintos) menüből. (Imagine China/Shutterstock)
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Párizs
3/16
A Plaza Athénée egy valóságos műremek, ahol vacsora közben a vendég rozsdamentes acél „kagylókban” ül, miközben sok ezer kristályból készült csillárok lógnak a feje felett. A kínálat elsősorban egészséges, környezettudatos ételekből áll, mint például lencse kaviárral és zöldségek a Versailles-i kertekből. S mindez mennyibe kerül? Egy előétel 170 és 228 dollár között (47 ezer - 63 ezer forint) mozog, míg egy desszertért átlagban 52 dollárt (14400 forintot) kérnek el. (Paul Cooper/Shutterstock)
Per Se, New York
4/16
Még a fejenkénti 325 dolláros díjszabása ellenére is szinte képtelenség asztalt foglalni a konyhaművészet eme palotájába. Még is, megéri tenni egy próbát az osztrigák és gyöngyök paradicsomába, ahol nyolc kifogástalan étel követi egymást, amelyekben nincs két egyforma hozzávaló. (Helmut Meyer Zur Capellen/imageBROKER/Shutterstock)
SubliMotion, Ibiza, Spanyolország
5/16
A kizárólag a nyári szezonban, június 1. és szeptember 30. között nyitva tartó étterem évente cseréli a magával ragadó kínálatát. Egykor a vacsorákhoz személyre szabott, ehető belépők jártak, a tálakon sok különféle, saját levében főtt tengeri herkentyűvel, és csináld-magad salátákkal, amelyek színei passzoltak a falak látványvilágához. (Shutterstock)
Maison Pic, Drôme, Franciaország
6/16
A három Michelin-csillaggal is büszkélkedő étteremben 320 dollárt (88600 forintot) kóstálnak a találékony, kilencfogásos menük. A választék igen nagy, mert miközben az egyik pillanatban egy mediterrán ízvilágú sáfrányos raguleves gőzölög előttünk, addig utána akár jöhet egy szake-seprőben pácolt szarvaspecsenye. (Ulrich Fuchs/imageBROKER/Shutterstock)
Aragawa, Tokió
7/16
A speciális japán marha, a wagyu messzi földről idecsábítja a húsimádókat. Egy szelet belőle 28870 és 34650 japán jen (71600 és 86 ezer forint) között mozog, már ha a fix áras menüből rendel az ember. (Nick Cunard/Shutterstock)
Hôtel de Ville, Crissier, Svájc
8/16
A legdekadensebb menü tizenegy ételt tartalmaz, 390 svájci frankot (107 ezer forint) kóstál – és olyan ételeket tartalmaz, mint bárányfilé, vagy épp sáfrányos kagyló. Természetesen az ár csak tovább nő, ha még rendelünk mellé egy jó fajta palack bort az étterem 40 oldalas borlapjáról. (Stephan Gabriel/imageBROKER/Shutterstock)
Ultraviolet, Sanghaj, Kína
9/16
Magával ragadó étterem abszolút újhullámos konyhaművészettel. Egy asztalnál általában tíz fő ül, akik húsz különféle ételt kóstolhatnak a vacsora alatt, miközben kellemes zene, videók, szimulációk mennek a háttérben összekeveredve a füstölők kellemes illatával. S ha a fejenkénti 4000 kínai jüanos (165 ezer forintos) ár nem riasztja el az embert, bátran csipegethet kedvére az asztalra felpakolt ételkülönlegességekből. (Ed Reeve / VIEW/Shutterstock)
Restaurant Le Meurice, Párizs
10/16
A Versailles-i kastélyegyüttes pompáját idéző étterem telis-tele van antik tükrökkel és csillárokkal, no meg ötfogásos menüvel. 380 euróért (120 ezer forintért) három ételkülönlegességet, valamint egy sajtválogatást és desszertet kap az éhes vendég. (Paul Cooper/Shutterstock)
Masa, New York
11/16
Ugyan az 595 dollárt (165 ezer forintot) kóstáló ételválogatást elég puritán módon tálalják, ám a felhajtás hiánya része az étterem varázsának, főleg, amikor elkezdik kihozni a különlegesebbnél különlegesebb tengeri herkentyűket. (Mint Images/Shutterstock)
Kitcho, Kiotó
12/16
Mintegy 43200 jenért (107 ezer forintért) a vendég elmerülhet a többfogásos tradicionális vacsorába, a kaiszeki-be, amelyről azt mondják, a legjobb összefoglalója a japán konyhaművészetnek, ráadásul emlékeztet a nyugati csúcsgasztronómiára is. Az étteremben harmadik generációs séfek szorgoskodnak, akik mind a szezonális, mind a helyi alapanyagok nagymesterei. (Chris McCooey/Shutterstock)
Schloss Schauenstein, Fürstenau, Svájc
13/16
Kevés felvágósabb dolog van, mint elegáns ételeket enni egy XVIII. századi kastélyban a svájci Alpok közepén. Potom 267 dollárért (74 ezer forint) az éhes vendég rendelhet hat tál, három Michelin-csillaggal kitüntetett ételt, amin olyan finomságok gőzölögnek, mint libamáj kecskesajttal, édes kukoricával, vagy ropogósra sült pisztráng francia tárkonyos mártással. (imageBROKER/Shutterstock)
Michel Bras Toya, Tōya-tó, Japán
14/16
Elég nehéz eldönteni, hogy vajon melyik a lenyűgözőbb: a körpanorámás kilátás egy vulkanikus kráterben létrejött tó partján, vagy a konyhából érkező két Michelin-csillaggal elismert ételek. A menüért 27 ezer jent (67 ezer forintot) kérnek, amiért cserébe libamájas kacsapecsenyét vagy spárgasalátás tofut tálalnak. (imageBROKER/Shutterstock/Chris McCooey)
Le Pré Catelan, Párizs
15/16
A legtöbb hely a fix árai miatt került fel a listánkra, ám ez a párizsi étterem a gazdag étlapja miatt kihagyhatatlan. A zsíros pirított kacsamáj 100 (31500), a homár francia kaviárral 145 (45500), míg egy citromos habcsók 40 euróba (12500 forintba) kerül. (David Sandison/The Independent/Shutterstock)
Alain Ducasse at The Dorchester, London
16/16
Egy hatfogásos ételtúra, többek között kandírozott zsíros kacsamájjal és Dorset-i rákkal olyan 140 fontot (51300 forintot) kóstál fejenként, és ez a legolcsóbb, amihez még bor sem jár. (Micha Theiner/Cityam/Shutterstock)
1/16
Mikor azon morfondírozunk, hogy hol vacsorázzunk, a legtöbben a helyszín, az adott hely ismertsége, a kínálat, vagy netán az árak alapján választunk. A világ legexkluzívabb éttermei azonban árban minden ismert helyet kenterbe vernek. Mutatunk pár luxushelyet, ahová nagyjából lehetetlen asztalt foglalnia az egyszerű földi halandóknak. Ami biztos, hogy az Ízig-vérig vendéglátóhelyei, az André és a Présház mindenkit szivesen lát, hétfőnként 21:00-tól a VIASAT3 műsorán! (Paul Cooper/Shutterstock)
Ithaa tengeralatti étterem, Maldív-szigetek
2/16
Mintegy öt méterrel az Indiai-óceán vízszintje alatt található, így a kínálata mellett az üvegpanorámás kilátás is ámulatba ejtheti az oda betérőket. Egyszerre összesen 14 vendég élvezheti a korallzátonyok közt úszó cápák látványát, miközben az ember tengeri herkentyűket vagy épp borjúbélszínt falatozik a 320 dolláros (88600 forintos) menüből. (Imagine China/Shutterstock)
Alain Ducasse au Plaza Athénée, Párizs
3/16
A Plaza Athénée egy valóságos műremek, ahol vacsora közben a vendég rozsdamentes acél „kagylókban” ül, miközben sok ezer kristályból készült csillárok lógnak a feje felett. A kínálat elsősorban egészséges, környezettudatos ételekből áll, mint például lencse kaviárral és zöldségek a Versailles-i kertekből. S mindez mennyibe kerül? Egy előétel 170 és 228 dollár között (47 ezer - 63 ezer forint) mozog, míg egy desszertért átlagban 52 dollárt (14400 forintot) kérnek el. (Paul Cooper/Shutterstock)
Per Se, New York
4/16
Még a fejenkénti 325 dolláros díjszabása ellenére is szinte képtelenség asztalt foglalni a konyhaművészet eme palotájába. Még is, megéri tenni egy próbát az osztrigák és gyöngyök paradicsomába, ahol nyolc kifogástalan étel követi egymást, amelyekben nincs két egyforma hozzávaló. (Helmut Meyer Zur Capellen/imageBROKER/Shutterstock)
SubliMotion, Ibiza, Spanyolország
5/16
A kizárólag a nyári szezonban, június 1. és szeptember 30. között nyitva tartó étterem évente cseréli a magával ragadó kínálatát. Egykor a vacsorákhoz személyre szabott, ehető belépők jártak, a tálakon sok különféle, saját levében főtt tengeri herkentyűvel, és csináld-magad salátákkal, amelyek színei passzoltak a falak látványvilágához. (Shutterstock)
Maison Pic, Drôme, Franciaország
6/16
A három Michelin-csillaggal is büszkélkedő étteremben 320 dollárt (88600 forintot) kóstálnak a találékony, kilencfogásos menük. A választék igen nagy, mert miközben az egyik pillanatban egy mediterrán ízvilágú sáfrányos raguleves gőzölög előttünk, addig utána akár jöhet egy szake-seprőben pácolt szarvaspecsenye. (Ulrich Fuchs/imageBROKER/Shutterstock)
Aragawa, Tokió
7/16
A speciális japán marha, a wagyu messzi földről idecsábítja a húsimádókat. Egy szelet belőle 28870 és 34650 japán jen (71600 és 86 ezer forint) között mozog, már ha a fix áras menüből rendel az ember. (Nick Cunard/Shutterstock)
Hôtel de Ville, Crissier, Svájc
8/16
A legdekadensebb menü tizenegy ételt tartalmaz, 390 svájci frankot (107 ezer forint) kóstál – és olyan ételeket tartalmaz, mint bárányfilé, vagy épp sáfrányos kagyló. Természetesen az ár csak tovább nő, ha még rendelünk mellé egy jó fajta palack bort az étterem 40 oldalas borlapjáról. (Stephan Gabriel/imageBROKER/Shutterstock)
Ultraviolet, Sanghaj, Kína
9/16
Magával ragadó étterem abszolút újhullámos konyhaművészettel. Egy asztalnál általában tíz fő ül, akik húsz különféle ételt kóstolhatnak a vacsora alatt, miközben kellemes zene, videók, szimulációk mennek a háttérben összekeveredve a füstölők kellemes illatával. S ha a fejenkénti 4000 kínai jüanos (165 ezer forintos) ár nem riasztja el az embert, bátran csipegethet kedvére az asztalra felpakolt ételkülönlegességekből. (Ed Reeve / VIEW/Shutterstock)
Restaurant Le Meurice, Párizs
10/16
A Versailles-i kastélyegyüttes pompáját idéző étterem telis-tele van antik tükrökkel és csillárokkal, no meg ötfogásos menüvel. 380 euróért (120 ezer forintért) három ételkülönlegességet, valamint egy sajtválogatást és desszertet kap az éhes vendég. (Paul Cooper/Shutterstock)
Masa, New York
11/16
Ugyan az 595 dollárt (165 ezer forintot) kóstáló ételválogatást elég puritán módon tálalják, ám a felhajtás hiánya része az étterem varázsának, főleg, amikor elkezdik kihozni a különlegesebbnél különlegesebb tengeri herkentyűket. (Mint Images/Shutterstock)
Kitcho, Kiotó
12/16
Mintegy 43200 jenért (107 ezer forintért) a vendég elmerülhet a többfogásos tradicionális vacsorába, a kaiszeki-be, amelyről azt mondják, a legjobb összefoglalója a japán konyhaművészetnek, ráadásul emlékeztet a nyugati csúcsgasztronómiára is. Az étteremben harmadik generációs séfek szorgoskodnak, akik mind a szezonális, mind a helyi alapanyagok nagymesterei. (Chris McCooey/Shutterstock)
Schloss Schauenstein, Fürstenau, Svájc
13/16
Kevés felvágósabb dolog van, mint elegáns ételeket enni egy XVIII. századi kastélyban a svájci Alpok közepén. Potom 267 dollárért (74 ezer forint) az éhes vendég rendelhet hat tál, három Michelin-csillaggal kitüntetett ételt, amin olyan finomságok gőzölögnek, mint libamáj kecskesajttal, édes kukoricával, vagy ropogósra sült pisztráng francia tárkonyos mártással. (imageBROKER/Shutterstock)
Michel Bras Toya, Tōya-tó, Japán
14/16
Elég nehéz eldönteni, hogy vajon melyik a lenyűgözőbb: a körpanorámás kilátás egy vulkanikus kráterben létrejött tó partján, vagy a konyhából érkező két Michelin-csillaggal elismert ételek. A menüért 27 ezer jent (67 ezer forintot) kérnek, amiért cserébe libamájas kacsapecsenyét vagy spárgasalátás tofut tálalnak. (imageBROKER/Shutterstock/Chris McCooey)
Le Pré Catelan, Párizs
15/16
A legtöbb hely a fix árai miatt került fel a listánkra, ám ez a párizsi étterem a gazdag étlapja miatt kihagyhatatlan. A zsíros pirított kacsamáj 100 (31500), a homár francia kaviárral 145 (45500), míg egy citromos habcsók 40 euróba (12500 forintba) kerül. (David Sandison/The Independent/Shutterstock)
Alain Ducasse at The Dorchester, London
16/16
Egy hatfogásos ételtúra, többek között kandírozott zsíros kacsamájjal és Dorset-i rákkal olyan 140 fontot (51300 forintot) kóstál fejenként, és ez a legolcsóbb, amihez még bor sem jár. (Micha Theiner/Cityam/Shutterstock)