Éttermek a Michelin háta mögött
1/16
Áldás vagy átok: a közösségi média korában manapság gyakorlatilag lehetetlen találni valóban eldugott helyeket a bolygón. Mondjuk a Présház, amit András visz az Ízig-vérigben (hétfő este 21:00-kor a VIASAT3-on) egyrészt nem is igazi étterem, másrészt fikciós hely, így nehéz is ráakadni. Persze azért akadnak még eldugott kis vendéglők, amelyekért érdemes kutatni. Lehet kicsit kieső helyeken találjuk őket, de az élményért nagyon megéri. (Mint Images/imageBROKER/Eye Ubiquitous/Shutterstock)
Slippurinn, Vestmannaeyjar, Izland
2/16
Ez a családi vállalkozásban működő étterem fenntartható, szezonális ételekkel támad egy olyan helyen, ami korábban egy összeszerelő üzem volt egy régi hajógyárban. (Dennis Gilbert/View/Shutterstock)
The Rock Restaurant, Zanzibár
3/16
Ezt az elképesztő vendéglőt 2010-ben alapították, az épületet egy sziklára húzták fel nem messze a Michanwi Pingwe parttól. A helyet csak hajóval lehet megközelíteni, hogy aztán utána a színtiszta tenger közepén lehessen elkölteni az épp aktuális étkezést. (imageBROKER/Shutterstock)
Boca Valdivia, Ecuador
4/16
Közvetlenül a tengerparton terül el, és az üzemeltetők nagyon figyelnek a környezettudatos, ugyanakkor a helyi tradíciókat is követő ételekre. (The Travel Library/Shutterstock)
Koks, Feröer-szigetek
5/16
Az amerikai The New Yorker magazin szerint a világ egyik legelhagyatottabb kulináris célpontja, amely egyúttal zászlóshajója a feröeri konyhának, így a homárnak, a szél szárította ürühúsnak (Skerpikjøt) és többek között az osztrigának. (Tim Rooke/Shutterstock)
Wolfgat, Dél-Afrika
6/16
Egy újabb tengerparti hely, a Wolfgat egy húsz férőhelyes apró étterem, kifejezetten igényes konyhával. A nevét egy közeli barlangról kapta, amely régészeti emlékeiről és geológiai kutatásairól is ismert. (Rs/Keystone USA/Shutterstock)
Tokujamazusi , Japán
7/16
Kevés turista próbálkozik meg azzal, hogy eljusson a Siga prefektúrában található Jogó-tóig, de akik végül mégis elérnek idáig, azokat az elég menő rusztikus épületben működő Tokujamazusi minden fáradságért kárpótolja. (Mint Images/Shutterstock)
Mil, Peru
8/16
3500 méterrel a tengerszint felett áll a perui Szent-völgyben a Mil, ami Virgilio Martínez séf roppant ambiciózus vállalkozása. (Karol Kozlowski/imageBROKER/Shutterstock)
Loch Bay, Skócia
9/16
A Loch Bay egy tengeri herkentyűkre szakosodott étterem a skót felföld nyugati felében, Skye szigetén, amely a lehető legfrissebb halakkal csábítja az arra tévedőket. (D G Farquhar/Scottish Viewpoint/Shutterstock)
Reale, Casadonna, Olaszország
10/16
Niko Romito három Michelin-csillagos étterme, a Reale a 16. századi egykori Casadonna-kolostorban működik. (imageBROKER/Shutterstock)
The Furneaux Lodge, Új-Zéland
11/16
Csak hajóval lehet megközelíteni, mert tényleg elszigetelt helyen van. A környék lélegzetellálító a maga vadonjával, ráadásul rengeteg mindent lehet a szabadban csinálni. (Eye Ubiquitous/Shutterstock)
Huasán hegyi teaház, Kína
12/16
Elég bátornak kell lennie annak, akik arra vállalkozik, hogy átvágja magát a lenyűgöző, ám félelmetes hegyeken. Viszont, ha ez sikerül, akkor biztos örökre megmarad az adrenalinpumpa emléke, ahogy eléri az ember az ott működő teaházat. (Zuma/Shutterstock)
Fäviken, Svédország
13/16
A Fäviken egy kifejezetten egyedi hely, ahol mindössze tizenkét vendéget fogadnak egy este. Több óráig tart odajutni, a vendéglő egy durván elhagyatott térségben van, tavak és hegyek veszik körül. (Christian Handl/imageBROKER/Shutterstock)
Chez St-Pierre, Kanada
14/16
Az egész egy faház a Szent Lőrinc-folyón, a Chez St-Pierre helyi kaját kínál elég szofisztikált körítésben. (James Brittain/View/Shutterstock)
Bootshaus, Ausztria
15/16
A Traun-tó jobb partján található, hegyek veszik körbe, az étterem része a hotelnek, amely az egyetlen szálláslehetőség a tó körül. (Karl F Schofmann/Imagebroker/Shutterstock)
Kadeau, Bornholm szigete, Dánia
16/16
A Kadeau egy apró sziget, Bornholm déli partján található, és kiváló skandináv ételeket kínál helyi hozzávalókkal a tengerpart és az erdő között tálalva. Száz százalék természet. (Dirk Renckhoff/imageBROKER/Shutterstock)
1/16
Áldás vagy átok: a közösségi média korában manapság gyakorlatilag lehetetlen találni valóban eldugott helyeket a bolygón. Mondjuk a Présház, amit András visz az Ízig-vérigben (hétfő este 21:00-kor a VIASAT3-on) egyrészt nem is igazi étterem, másrészt fikciós hely, így nehéz is ráakadni. Persze azért akadnak még eldugott kis vendéglők, amelyekért érdemes kutatni. Lehet kicsit kieső helyeken találjuk őket, de az élményért nagyon megéri. (Mint Images/imageBROKER/Eye Ubiquitous/Shutterstock)
Slippurinn, Vestmannaeyjar, Izland
2/16
Ez a családi vállalkozásban működő étterem fenntartható, szezonális ételekkel támad egy olyan helyen, ami korábban egy összeszerelő üzem volt egy régi hajógyárban. (Dennis Gilbert/View/Shutterstock)
The Rock Restaurant, Zanzibár
3/16
Ezt az elképesztő vendéglőt 2010-ben alapították, az épületet egy sziklára húzták fel nem messze a Michanwi Pingwe parttól. A helyet csak hajóval lehet megközelíteni, hogy aztán utána a színtiszta tenger közepén lehessen elkölteni az épp aktuális étkezést. (imageBROKER/Shutterstock)
Boca Valdivia, Ecuador
4/16
Közvetlenül a tengerparton terül el, és az üzemeltetők nagyon figyelnek a környezettudatos, ugyanakkor a helyi tradíciókat is követő ételekre. (The Travel Library/Shutterstock)
Koks, Feröer-szigetek
5/16
Az amerikai The New Yorker magazin szerint a világ egyik legelhagyatottabb kulináris célpontja, amely egyúttal zászlóshajója a feröeri konyhának, így a homárnak, a szél szárította ürühúsnak (Skerpikjøt) és többek között az osztrigának. (Tim Rooke/Shutterstock)
Wolfgat, Dél-Afrika
6/16
Egy újabb tengerparti hely, a Wolfgat egy húsz férőhelyes apró étterem, kifejezetten igényes konyhával. A nevét egy közeli barlangról kapta, amely régészeti emlékeiről és geológiai kutatásairól is ismert. (Rs/Keystone USA/Shutterstock)
Tokujamazusi , Japán
7/16
Kevés turista próbálkozik meg azzal, hogy eljusson a Siga prefektúrában található Jogó-tóig, de akik végül mégis elérnek idáig, azokat az elég menő rusztikus épületben működő Tokujamazusi minden fáradságért kárpótolja. (Mint Images/Shutterstock)
Mil, Peru
8/16
3500 méterrel a tengerszint felett áll a perui Szent-völgyben a Mil, ami Virgilio Martínez séf roppant ambiciózus vállalkozása. (Karol Kozlowski/imageBROKER/Shutterstock)
Loch Bay, Skócia
9/16
A Loch Bay egy tengeri herkentyűkre szakosodott étterem a skót felföld nyugati felében, Skye szigetén, amely a lehető legfrissebb halakkal csábítja az arra tévedőket. (D G Farquhar/Scottish Viewpoint/Shutterstock)
Reale, Casadonna, Olaszország
10/16
Niko Romito három Michelin-csillagos étterme, a Reale a 16. századi egykori Casadonna-kolostorban működik. (imageBROKER/Shutterstock)
The Furneaux Lodge, Új-Zéland
11/16
Csak hajóval lehet megközelíteni, mert tényleg elszigetelt helyen van. A környék lélegzetellálító a maga vadonjával, ráadásul rengeteg mindent lehet a szabadban csinálni. (Eye Ubiquitous/Shutterstock)
Huasán hegyi teaház, Kína
12/16
Elég bátornak kell lennie annak, akik arra vállalkozik, hogy átvágja magát a lenyűgöző, ám félelmetes hegyeken. Viszont, ha ez sikerül, akkor biztos örökre megmarad az adrenalinpumpa emléke, ahogy eléri az ember az ott működő teaházat. (Zuma/Shutterstock)
Fäviken, Svédország
13/16
A Fäviken egy kifejezetten egyedi hely, ahol mindössze tizenkét vendéget fogadnak egy este. Több óráig tart odajutni, a vendéglő egy durván elhagyatott térségben van, tavak és hegyek veszik körül. (Christian Handl/imageBROKER/Shutterstock)
Chez St-Pierre, Kanada
14/16
Az egész egy faház a Szent Lőrinc-folyón, a Chez St-Pierre helyi kaját kínál elég szofisztikált körítésben. (James Brittain/View/Shutterstock)
Bootshaus, Ausztria
15/16
A Traun-tó jobb partján található, hegyek veszik körbe, az étterem része a hotelnek, amely az egyetlen szálláslehetőség a tó körül. (Karl F Schofmann/Imagebroker/Shutterstock)
Kadeau, Bornholm szigete, Dánia
16/16
A Kadeau egy apró sziget, Bornholm déli partján található, és kiváló skandináv ételeket kínál helyi hozzávalókkal a tengerpart és az erdő között tálalva. Száz százalék természet. (Dirk Renckhoff/imageBROKER/Shutterstock)