Hangolódj a Luciferre ördögien jó számokkal!

Lucifer

Hallgass Luciferes számokat most!

Április 25-én este debütál a VIASAT3-on a Lucifer című misztikus, vicces sorozat. Hogy kellően rá tudj hangolódni a premierre, összeszedtük minden idők 5 legjobb Luciferről szóló dalát. A lista szubjektív, FB kommentben várjuk a további javaslatokat! 



5 ALKALOM, MIKOR TÚL JÓ PASIK JÁTSZOTTÁK A SÁTÁNT

1. The Rolling Stones - Sympathy for The Devil

Annyira nyilvánvaló, hogy nem is szabadna szerepeltetni egy ilyen listán...Egy klasszikus darab és a legjobb Stones számok közül való, amiből már csak a filmes felhasználási jogok után meg lehetne élni. Must-have.

2. Beck - Devil's Haircut

Beck házilag kotyvasztott (nem ritkán otthon, sávonként, egyedül rögzített) rockszámai a kilencvenes évek közepe óta bűvölik el a humorérzékkel és nyitottsággal megáldott amerikaiakat, akik vevők arra, ha saját kultúrájukat alulnézetből mutatják meg nekik. Az „a Sátán sérója jár a fejemben” kezdetű darabot is ilyen szemszögből érdemes megnézni.

3. The Dead Weather - New Pony

Zúzós-bólogatós szám a blues-rock és garázsrock szerelmeseinek. Igazából nem az ördögről szól, csak egy póniról, akit Lucifernek hívtak, viszont annyira jó szám, hogy nem maradhatott le erről a listáról.

4. Elvis Presley - (You're The) Devil in Disguise

Szerelmesebb hangvételű nóta, ami az ördög lágyabb, csábítóbb oldalát mutatja be, ha esetleg nem értenénk, a sorozatos Lucifernek miért nem képes senki sem ellenállni.

5. Robert Johnson - Me and the Devil Blues

Bár beszédes a dal címe, a delta blues egyik alapítója nem utal benne a legendára, ami szerint eladta a lelkét a tehetségért cserébe. Johnson állítólag a 61-es és a 49-es út kereszteződésében találkozott Luciferrel, a Mississippi állambeli Clarksdale-ben. Sokan ezzel magyarázták, hogy nagyon rövid idő alatt vált nagyon rossz gitárosból nagyon jó gitárossá. Hallgassátok meg, hogy megbizonyosodjatok róla, alább a teljes lista.

Ez is tetszeni fog