Ezek a világ legkülönlegesebb desszertjei
1/18
A világszerte népszerű Great British Bake Off hazai spin-offjában hagyományos és különleges desszertek egyformán helyet kapnak majd, mi pedig most az utóbbiakból válogattunk: a legkülönlegesebb édességeket hoztuk el neked a világ minden tájáról. Ha tetszik, amit látsz, nézd minden hétköznap az Ide Süss epizódjait 19:00-tól a VIASAT3 műsorán, valamint a húsvéti különkiadást április 21-én vasárnap! (Shutterstock)
Dadar gulung
2/18
A dadar gulung egy indonéziai palacsinta. Egészen extrém zöld színben pompázik. A hozzávalók is izgalmasak, csavarpálmából készül, cukros kókusztöltelékkel. (Shutterstock)
Picarones
3/18
A picarones Peruban szinte minden utcasarkon kapható, nekünk persze különleges az édesburgonya és a tök kombinációja egy élesztős, cukros, ánizsos tésztában. (Shutterstock)
Mochi
4/18
A japán mochi alapanyagai a kókusztej, a rizsliszt, a cukor, a víz és különféle ételfestékek. A ragacsos kis gombócokat óvatosan kell fogyasztani, mert könnyen a torkunkon akad. (Shutterstock)
Mochi 2.0 - Sakura mochi
5/18
A sakura mochi az alap mochi cseresznyevirágra hangolva, vörösbabpasztával töltve (hú!), savanyított cseresznyelevélbe tekerve. Most cseresznyevirágzás idején igazán időszerű! (Shutterstock)
Brigadeiro
6/18
A brigadeiro közismert desszert Brazíliában. A sűrített tejből, kakaóporból és csokoládéforgácsból készülő kis golyók nagyon hasonlítanak a trüffel golyókra, de még annál is töményebbek : ) (Shutterstock)
Dragon Beard, azaz a sárkányszakáll
7/18
Kívül olyan, mint a szárított vattacukor, belül pedig édes, magos töltelék található benne. (Shutterstock)
Gulab jamun Indiából
8/18
Az indiai gulab jamun kis fánkocska, ami cukorszirupban úszik. (Shutterstock)
Skyrt
9/18
Az izlandi desszertek közül a krémes, joghurtos jellegű skyrt-et ajánljuk. Ha nem lenne elég hideg, akkor nyugi, hűtve tálalják, gyümölcsökkel és még egy kis fagyival…brrr. (Shutterstock)
Um Ali, Ali anyja
10/18
Az Um Ali egy egyiptomi édesség. Külsejét a leveles tészta adja, kell még hozzá kókuszreszelék, mazsola, magvak és vanília. Jól hangzik! (Shutterstock)
Yokan, a színes álom
11/18
Kicsit a kocsonyás a látványa, de annál azért masszívabb ez a japán édesség. Hogy miből készül? Azuki babból, agar-agarból és cukorból. (Shutterstock)
És még egy japán desszert - Anmitsu
12/18
Ez egy fagylaltszerű desszert, kell hozzá édes vörösbab paszta, agar-agar zselékockák, rendszerint gyümölccsel és egy sötét, édes szósszal leöntve tálalják. (Shutterstock)
Új-Zélandról a pavlova
13/18
Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlováról kapta, az ő új-zélandi látogatása alkalmából készítették először. Könnyű, piskótás sütemény, idénygyümölcsökkel tálalva. (Shutterstock)
Revani, a költői süti
14/18
Híres török költőről kapta ez a desszert a nevét. Grízes, laza piskóta az alapja, de biztos, ami biztos a kész piskótát fűszeres cukros sziruppal locsolják meg. (Shutterstock)
A tofu menő
15/18
A mandulás tofukockákat mandarinnal az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk! (Shutterstock)
Fekete szezámmagos gombócok
16/18
Kínai édesség, ami Thaiföldön is igen népszerű. Ragacsos rizsgolyók darált fekete szezámmaggal töltve, édes gyömbérteával nyakon öntve. (Shutterstock)
Tamarind chilivel
17/18
Mexikóban street food, nekünk különleges édesség! Édes tamarind golyók chilivel, hogy igazán pikáns legyen. (Shutterstock)
Chilis csokitorta
18/18
Egyszerre dél-amerikai és belga ez az édesség, a csípős chili és a jó belga csokoládé házasságából valami nagyon finom készül! (Shutterstock)
1/18
A világszerte népszerű Great British Bake Off hazai spin-offjában hagyományos és különleges desszertek egyformán helyet kapnak majd, mi pedig most az utóbbiakból válogattunk: a legkülönlegesebb édességeket hoztuk el neked a világ minden tájáról. Ha tetszik, amit látsz, nézd minden hétköznap az Ide Süss epizódjait 19:00-tól a VIASAT3 műsorán, valamint a húsvéti különkiadást április 21-én vasárnap! (Shutterstock)
Dadar gulung
2/18
A dadar gulung egy indonéziai palacsinta. Egészen extrém zöld színben pompázik. A hozzávalók is izgalmasak, csavarpálmából készül, cukros kókusztöltelékkel. (Shutterstock)
Picarones
3/18
A picarones Peruban szinte minden utcasarkon kapható, nekünk persze különleges az édesburgonya és a tök kombinációja egy élesztős, cukros, ánizsos tésztában. (Shutterstock)
Mochi
4/18
A japán mochi alapanyagai a kókusztej, a rizsliszt, a cukor, a víz és különféle ételfestékek. A ragacsos kis gombócokat óvatosan kell fogyasztani, mert könnyen a torkunkon akad. (Shutterstock)
Mochi 2.0 - Sakura mochi
5/18
A sakura mochi az alap mochi cseresznyevirágra hangolva, vörösbabpasztával töltve (hú!), savanyított cseresznyelevélbe tekerve. Most cseresznyevirágzás idején igazán időszerű! (Shutterstock)
Brigadeiro
6/18
A brigadeiro közismert desszert Brazíliában. A sűrített tejből, kakaóporból és csokoládéforgácsból készülő kis golyók nagyon hasonlítanak a trüffel golyókra, de még annál is töményebbek : ) (Shutterstock)
Dragon Beard, azaz a sárkányszakáll
7/18
Kívül olyan, mint a szárított vattacukor, belül pedig édes, magos töltelék található benne. (Shutterstock)
Gulab jamun Indiából
8/18
Az indiai gulab jamun kis fánkocska, ami cukorszirupban úszik. (Shutterstock)
Skyrt
9/18
Az izlandi desszertek közül a krémes, joghurtos jellegű skyrt-et ajánljuk. Ha nem lenne elég hideg, akkor nyugi, hűtve tálalják, gyümölcsökkel és még egy kis fagyival…brrr. (Shutterstock)
Um Ali, Ali anyja
10/18
Az Um Ali egy egyiptomi édesség. Külsejét a leveles tészta adja, kell még hozzá kókuszreszelék, mazsola, magvak és vanília. Jól hangzik! (Shutterstock)
Yokan, a színes álom
11/18
Kicsit a kocsonyás a látványa, de annál azért masszívabb ez a japán édesség. Hogy miből készül? Azuki babból, agar-agarból és cukorból. (Shutterstock)
És még egy japán desszert - Anmitsu
12/18
Ez egy fagylaltszerű desszert, kell hozzá édes vörösbab paszta, agar-agar zselékockák, rendszerint gyümölccsel és egy sötét, édes szósszal leöntve tálalják. (Shutterstock)
Új-Zélandról a pavlova
13/18
Nevét a híres orosz balett-táncos Anna Pavlováról kapta, az ő új-zélandi látogatása alkalmából készítették először. Könnyű, piskótás sütemény, idénygyümölcsökkel tálalva. (Shutterstock)
Revani, a költői süti
14/18
Híres török költőről kapta ez a desszert a nevét. Grízes, laza piskóta az alapja, de biztos, ami biztos a kész piskótát fűszeres cukros sziruppal locsolják meg. (Shutterstock)
A tofu menő
15/18
A mandulás tofukockákat mandarinnal az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk! (Shutterstock)
Fekete szezámmagos gombócok
16/18
Kínai édesség, ami Thaiföldön is igen népszerű. Ragacsos rizsgolyók darált fekete szezámmaggal töltve, édes gyömbérteával nyakon öntve. (Shutterstock)
Tamarind chilivel
17/18
Mexikóban street food, nekünk különleges édesség! Édes tamarind golyók chilivel, hogy igazán pikáns legyen. (Shutterstock)
Chilis csokitorta
18/18
Egyszerre dél-amerikai és belga ez az édesség, a csípős chili és a jó belga csokoládé házasságából valami nagyon finom készül! (Shutterstock)