Hogyan találd meg a tökéletes elszívót konyhádba?

Candy szagelszívó

A modern konyha elengedhetetlen része a szagelszívó vagy páraelszívó készülék.  Amilyen sokféle konyha létezik, olyan sokféle elszívó is, arról nem is beszélve, hogy 10.000 Ft-tól a 3 és fél millió Ft-ig mindenféle árakkal találkozhatunk a szag- és páraelszívók piacán. Hogyan lehet mégis kiválasztani a temérdek modell közül a legmegfelelőbbet? Az alábbi cikkben azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, amelyek segíthetnek a tökéletes elszívó megtalálásában Neked is.

Miért hasznos a páraelszívó?

Az egyenletesen kellemes környezet biztosításához konyhánkban a levegőt óránként 6-12x kell cserélni, amit – valljuk be – hagyományos szellőztetéssel aligha tudnánk kivitelezni, hacsak nem tartjuk nyitva folyamatosan az ablakot. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy egy elszívó nem csak a szellőztetésben lehet segítségünkre! Egy jó minőségű készülék eltávolítja a főzés során keletkező füstöt, gőzöket, olajat és a kellemetlen szagokat is, ezzel tiszta, egészséges konyhai környezetet biztosítva tulajdonosa számára.

Méret

Az elszívónak elsősorban az aktív főzőlap közvetlen közelében kell megfelelően működnie, hogy meg tudja akadályozni a zsíros gőzök és kellemetlen szagok továbbterjedését a légtérben. Ehhez elengedhetetlen, hogy legalább olyan szélességű legyen a készülék, mint a konyhánkban található főzőlapunk. 


Beépíthető vagy szabadonálló?

A beépíthető elszívók egyik legnagyobb előnye, hogy kevés helyet foglalnak, hiszen akár a konyhaszekrénybe vagy a mennyezetbe is beépíthetőek, és láthatatlanul gondoskodnak konyhánkról.

Ezzel szemben, ha dekoratív megoldásra vágyunk, válasszunk a szabadonálló készülékek közül, melyek elegáns megjelenésükkel konyhánk legszebb ékszerévé is válhatnak.

A döntött ernyős elszívók kényelmi szempontból nagyon praktikusak, hiszen amellett, hogy elegáns kiegészítői konyhánknak, még ha alacsony is a belmagassága, az ergonomikus kialakításnak köszönhetően nem kell tartanunk attól, hogy beverjük a fejünket főzés közben.

A szagelszívó tervezett helye a kivezetés módját is befolyásolhatja – míg a külső térbe kivezetett készülékek esetében a beszívott levegő a külső térben landol, a belső keringetésű elszívók megszűrik a levegőt és egy aktív-szénszűrő segítségével megtisztítják, majd visszaengedik a lakásba.

Zajszint

Talán mindenki emlékszik még azokra a régi, böhömnagy szagelszívókra nagyanyáink konyhájából. Szerencsére sokat fejlődött azóta a szagelszívó technológia és mára már szupercsendes készülékeket is találunk a piacon. A termékek zajszintje az adatlapjukon decibelben (dB) vannak megadva, egy átlagos beszélgetés zajszintje 50-60 dB, ez jó kiindulópont lehet számunkra.

 

A főzési szokásaid, a konyhád mérete és a részletezett technikai szempontok átgondolásával olyan szagelszívót választhatsz, ami hosszú évekre tökéletes hatékony segítséget nyújthat a konyhádban.

A Candy elszívók a formatervezésen és a hatékonyságon alapulnak: a rozsdamentes acél, az üveg- vagy a fémfelületű elszívók különböző teljesítményszint beállítását teszik lehetővé, a speciális szűrők pedig a kellemetlen szagokat szüntetik meg a konyhában.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogyan válaszd ki a legideálisabb elszívót, javasoljuk, hogy keress fel egy szaküzletet, ahol a szakemberek készségesen segítenek megtalálni a tökéletes modellt.

candy-01

Ez is tetszeni fog