Kicsi konyha – praktikus megoldások

Candy Duo

Sok otthon nem ad lehetőséget tágas konyha kialakítására, főként a pici és rossz elosztású panelokban és a kislégterű lakásokban okoz komoly fejtörést minden egyes konyhai kis- és nagygépnek helyet találni. Jó hírünk van, hiszen ha aprócska helyiség áll is rendelkezésünkre, akkor sem kell beletörődnünk, hogy a mi konyhánk nem lehet kényelmes és gyönyörű. Mit tehetünk, ha nem szeretnénk kiütni a falat, mégis élhető konyhát szeretnénk kialakítani otthonunkban? Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk néhány okos megoldást.

A háztartási gépek gyártói is felismerték a zsúfoltabbnál zsúfoltabb konyhák problémáját, ezért az utóbbi években a funkcionalitás mellett a praktikusság és a kényelem is kiemelt jellemzővé vált a konyhai háztartási eszközök körében.

Minikonyha

Az egyik válaszuk a gyártóknak az apró konyhák problémájára, hogy olyan méretű és formájú gépeket fejlesztettek ki, amelyek a kisebb konyhákba is minden probléma nélkül elférnek. Manapság már minden konyhai berendezésnek megtalálni a „mini” változatát, legyen szó főzőlapról, sütőről vagy éppen páraelszívóról.

Helytakarékos megoldások

Habár nem új keletűek a beépíthető konyhai eszközök, még mindig rendkívül népszerűek, hiszen rengeteg helyet spórolhatunk vele, ha összeépítjük a gépeket a konyhai berendezéssel. A legfejlettebb háztartási gépek ráadásul akár egy kis fióknyi helyre is elférnek, amikor használaton kívül helyezzük őket. Például létezik olyan páraelszívó berendezés, amelyet a főzőlapok közül húzhatunk elő, és ha nem használjuk, olyan, mintha ott sem lenne. Ezt a technikát a konyhai bútor gyártók is alkalmazzák, stílusos és praktikus összecsukható székekkel és falba rejthető asztallal is felszerelhetjük apró konyhánkat, ha még több helyet szeretnénk nyerni.

Multifunkciós konyhai gépek

Ha nem szeretnénk magunkat mini konyhai eszközökkel körbepakolni és a beépíthető gépekhez sincs elég hely, akkor a multifunkciós berendezések nyújthatnak tökéletes megoldást számunkra. Ezek a gépek több háztartási eszköz funkcióit egyesítik, mégis sokkal kisebb helyet foglalnak.

Kettő az egyben

A Candy készülékei között a Duo névre hallgató, beépíthető kompakt konyhai gépben egy sütő és egy 6 terítékes mosogatógép kapott helyett. Mindkét készülékben 5 program közül választhatunk, biztosítva, hogy mindenki megtalálja a kedvére való funkciót, legyen az akár a tökéletes hús elkészítése vagy a főzést követő takarítás. A gép tetejére ráadásul egy tetszőleges főzőlapot szerelhetünk.

Ha ez sem elég…

Az elsősorban garzonlakások igényeihez kifejlesztett Candy Trióval már három legyet üthetünk egy csapásra. Ez az igazán mutatós darab mindössze egyetlen négyzetméteren elfér, megtalálható benne a mosogatógép, a gáz- vagy az elektromos főzőlap és a sütő, így jóval több mozgástered marad a sütés-főzéshez. A kompakt készülék „A” besorolásának köszönhetően minimális energiát fogyaszt, így gyorsan behozza az árát - nem beszélve arról, hogy egyben a konyha dísze is.

Ne ijedj meg, ha csak néhány négyzetméter áll rendelkezésedre a konyha kialakítására - nézz körül az innovatív konyhai megoldások között, és rendezd be kényelmesen és stílusosan apró konyhádat. Hidd el, megéri!

candy-01

Ez is tetszeni fog