King Kong muffin az Ide süss! versenyzőjétől

biego-recept1600

Biego saját alkotását osztja meg veletek

Receptes sorozatunkban az Ide süss! játékosait kértük meg, hogy osszák meg veletek kedvenc receptjeiket a saját szavaikkal és hogy mikor szerettek bele az édességekbe.

KÉPEK: A VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB DESSZERTJEIBŐL VÁLOGATTUNK

Biego: 91-ben hagytunk el az országunkat és Oroszországba repültünk, ahol életemben először ettem banánt, amelynek zöld színe volt és nem tudtam, hogy sárgán kell enni. Nagyon sokat jártam moziba is kiskoromban és a King kong filmekért oda vagyok a mai napig, így megcsináltam a King kong muffint, mely banánt és dupla csokoládét tartalmaz. Alapsütemény lett nálam és az egyik barátom kedvence. Attilának hívják, nagyon sokat köszönhetek neki.

 

Anyám is azt mesélte, hogy állandóan ettem mindenből és mindig vártam, hogy újra hétvége legyen és süteményevés. Úgy kell elképzelni ezeket a süteményeket és tortákat, hogy pompás és sűrített tejkrém alapja volt mindegyiknek és édesek voltak. Emlékszem még volt egy családtagunk, aki katona volt a messzi Oroszországban, ahol konyhán volt séf és ő csinálta a süteményeket a tengeralattjáróban. Úgy bennem maradt, ahogyan mesélte milyen tortákat csinált, mikor mély tenger alatt voltak és a hatásáról beszélt mindig, hogy milyen boldogok voltak a katonák a tortáktól.

King Kong muffin recept

500 gr jó érett banán, szinte megbarnult, nagyon puha
250gr liszt lehetőleg keveset de azért legyen annyi, amitől jó állaga lesz.
1 csomag sütőpor
2 teáskanál vanília aroma
250 gr rama margarin
300 gr csokoládé: étcsoki és tejcsoki is
1 csipetnyi só
150gr cukor felezve, barna és fehér
2 tojás
kevés tej, ha esetleg kemény a keverék

180 fokon kell sütni